Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Hogyan teremts a lakásodból téged támogató otthont?


lakberendezes1280x942logo.jpg

Te értesz a lakberendezéshez? Hiszen minden nő ért hozzá – mondhatod. Ismerd meg az új módszereket, hogy valódi otthont tudj teremteni, ami támogat, nem pedig szívja az energiád. 

Most akkor nézz körül a lakásodban: tényleg minden olyan, amilyennek megálmodtad – na jó, az anyagi lehetőségeidhez képest? Biztosan vannak sikerült részletek, egy asztalossal megvalósított, általad megtervezett fali polc, a két kezeddel készített terítő, a fehér zománcfestékkel lefújt régi lemezradiátor, a lomtalanításkor talált Thonet szék, amit lecsiszoltál és újrafestettél. Írd meg, milyen sikeres lakberendezési ötleteid valósultak már meg! Ugyanakkor lehetnek olyan szobarészleteid, amik összhatásukban nem tetszenek, vagy elgondolás, ami végül nem azt az eredményt hozta. Én például tíz évvel ezelőtt a kis dolgozómat koptatott kiwizöldre akartam festeni. Nagyon meg akartam mutatni, a szakmai tanácsok szerint az összegyűrt ronggyal való eldörzsölést választottam. Amikor kész lettem a fal – még jó, hogy csak kb. felével, távolabbról néztük a hatást: szörnyű volt, röviden és tömören. Nem tudom mi nem volt jó, a mai napig sem, de közös megegyezés után maradt a vanília szín a kis helyiségben. Géza vagy kétszer-háromszor kellett, hogy átfesse azt a falat, hogy eltakarja a festék a kiwizöld kreálmányomat, azóta is emlegeti :-), ha valami saját ötletű projektbe kezdek. Írd meg azt is, ami neked nem sikerült! Ha rájöttél, akkor azt is, hogy mi lehetett a sikertelenség oka!

Elkészült a közös lakótér, beleadtál anyait-apait, mégis voltál már úgy, hogy hazaérsz a munkából és azt érzed, hogy nem megnyugodni jöttél, végre kipihenni magad, hogy feltöltődjél, hanem egy lakásba – szinte egy újabb munkahelyre – ahol kezdődik a második műszak: takarítás, mosás, főzés stb.? Többször is megtörtént velem, hogy amint legördültem a kocsival a főútról, enyhe nyomást éreztem a mellkasomon, a jó kedvem elszállt, önkénytelenül levettem a lábam a gázpedálról vagy hosszabb útvonalat választottam, kevésbé ismert utcákon tötyögtem végig. Tudod miért? Hogy – ha pár perccel is – de később érjek haza. A tudat alatt így akartam elodázni az otthon rám váró házimunkát és mindennapos rendrakásmosogatástanulásagyerekkel… rutint. Ugye nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel?

Vannak kedvenc részeid a lakásodban? Én például szeretem a nappaliban az álló lámpa alatti fotelt a tv mellett – imádom innen nézni a kedvenc filmem egyedül (azért egyedül, mert nálunk így lehet csak nasizni, többnyire tiltólistán van), egy kis ropika mellett :-). Neked mi a legkedvesebb területe a szobádnak vagy a lakásodnak? Miért pont az?

Szeretem még a hálószobában az „én oldalamat” a franciaágyon, mellette a kis roskadozó éjjeliszekrényemet a magazin- és könyvhegyekkel.

lakberendezes831x576logo.jpg

A Géza mindig azt mondja :-), hogy egyszer éjjel rám fognak dőlni, de akkor kidobja az összeset. A kis éjjeli lámpát mindig a legközelebbi torony tetejére teszem ha olvasok, különben semmi fény nem szűrődne ki az oszlopok közül. Ezek számomra otthonos részei a háznak.

Mitől lesz a lakásodból otthon?

A fentiekből kiderül, hogy nem attól, hogy a legnevesebb lakberendezővel rendezteted be. Jártál már olyan lakásban, ahol fantasztikus, drága berendezés volt és mégsem lelted benne a helyed? Nem érezted azt a kuckós fotelt vagy konyhai sarkot, ahol jól érezted volna magad egy kiadós beszélgetéshez?

Hiába hódít a minimál: leegyszerűsítve életedet, megváltál a múltadba visszahúzó tárgyaidtól – megváltál egy kicsit önmagadtól.

Falra akaszthatod neves fényképészek fotóit, a legfelkapottabb festők festményeit, ha nem élsz a képeiddel érzelmi életet, ha nem kapcsolódsz hozzájuk valamilyen szinten, egy múzeumban fogod érezni magad, nem pedig otthon.

Hiába a lakberendezési szalonból hazahozott márkás szőnyeg, ha hosszú szálainak mérgező festéke szennyezi a helyet.

Mit is jelent ez a szó: lakberendezés?

Az újságosnál rám ömlenek a lakberendezési magazinok, a neten lépten-nyomon lakberendezési ötletekbe botolok, de amikor a jelentését kutatom, nem találom a választ. Már a hatodik kereső oldalon vagyok, de csak lakberendezés és belsőépítészet elkülönítéséről, a két munkaterületen dolgozók harcáról, homályos fogalmi fejtegetésekről olvasok. Így megpróbálom én megfogalmazni neked.

Szerintem röviden és tömören: a lakberendezés a lakás otthonná alakítása. Mindaz a tevékenység ide sorolható, ami azt szolgálja, hogy a védelmi funkciót betöltő, az emberi szükségletek kielégítésének teret adó helyiség-komplexumból egy, a házigazda értékrendjét és ízlését reprezentáló, kellemes lakókörnyezetet hozzon létre. Mindezt a szakmai szempontok figyelembe vételével, vagyis a helyiségek adottságainak kihasználásával, a költségek optimalizálásával, a tulajdonos igényeivel harmonizálva, ha lehet, egyazon stílus következetes kiterjesztésével, a legújabb szakmai és divat trendek alkalmazásával tegye.

Formáld át otthonod, hogy motiválóan hasson rád,

barátként köszönjön rád vissza, falai között pihenj és regenerálódjál.

/Valódi Nő/

Hogyan? Komplex módszerrel:

  • Vedd csak elő régi, kedvenc tárgyaid, fogd újra ódon kis sámlid, tégy virágot a kopott fém, többágú virágtartóra, ami anyukádra emlékeztet! Töltsd meg a rendelkezésedre álló teret élményeiddel, emlékeiddel, élettel! Ettől lesz a lakásod, otthon! Meglátogatott városok, tengerpartok költöznek újra köréd, felfrissül a sok kedves emlék. Összehozzák a családot, mikor róluk beszélgettek, az otthon harmóniával, a szívetek szeretettel telik meg. Rakd ki kedvenc idézeteid, mutasd meg színeid, s formálódik az energia, rád kapcsolódnak otthonod jótékony rezgései.
  • Ha neked kell a stílus, tanulj róla és alkalmazd!
  • Ha vonzódsz egy-egy lakberendező tervezéséhez, bízd meg bátran!
  • Ha úgy érzed, hogy egy tárgyat, festményt, képet meg kell venned, vidd haza, nem bánod meg!
  • Mindenben válaszd a minőséget! Hosszú távon mindig ez a kifizetődőbb, hidd el.
  • Ha szokatlan megoldások adnak ihletet, valósítsd meg őket!

Egyre figyelj: bármit is teszel, az harmonizáljon veled!

  • Azok a színek, a te színeid legyenek!

Hiába fested divatos táblafestékkel feketére, a többi falat meg fehérre, a padlót fekete-fehér sakktáblára rakatod le, hiába veszel magas fényű fehér konyhabútort, hogy tisztának hasson, ha te egy meleg színtípus – ősz vagy tavasz – vagy, nem fogod jól érezni magad benne. Ha nem vagy biztos benne, határoztasd meg színtípusod tanácsadó segítségével, majd pedig válassz ennek megfelelő berendezési tárgyakat, stílust, színeket, szöveteket!

Az otthonod spirituális szinten is téged kell, hogy szolgáljon.

  • Elemezd és tisztítsd a teret, használd a Feng Shuit!

A kínaiak réges-régen tudták, hogy az „érzéseink által alakul a jövőnk. Ezért érdemes olyan tárgyakat, képeket, szobrokat kitenni ami jó érzéssel tölt el bennünket. A boldogsághoz a Feng Shui a csomagolás (környezetünk helyes elrendezése), pozitív gondolkodásunk az ajándék.” /Kuraliné Seres Ildikó/

Ha nincs elég energiád, vagy egy bizonyos problémán nem tudsz túljutni, elakadást tapasztalsz az életed egy bizonyos területén, nézz körül a lakásodban, hátha változtathatsz valamin, ami kimozdíthat erről a holtpontról. Juhász Ildikó Kíra szerint, ha az otthonod átrendezését „egy jól megfogalmazott cél érdekében és a célt támogató színekkel, tárgyakkal és bútorokkal” végzed akkor ennek mindig kézzelfogható, kedvező kimenetele lesz. Hogy mit lehet „kiolvasni” az élettereidből, a visszahúzó elemeken hogyan változtathatsz, ún. térelemző szemináriumokon tanulhatod meg.

  • Teremts rendet! Sok nőnek – többek között – nekem is nehézséget okoz a káosz megszüntetése, de ha nem dolgozol ennek a problémának a megszüntetésén, alattomosan dolgozik a háttérben és a tudatalattidban rombol. Lassan aláássa az önbecsülésedet, hogy még erre az egyszerű tevékenységre se vagy képes, elszívja az energiádat, nem szívesen mutatod meg a lakásodat másoknak, ami odáig fajulhat, hogy bizonyos helyiségek ajtajait csukva kell tartanod a kíváncsi tekintetek előtt. Ha szégyelled is, itt bevallhatod: győzedelmeskedsz a rendetlenség felett, vagy az győz le téged? Szívesen vennél rendrakási tippeket?
  • Nem csak neked, hanem a lakásodnak, a benne lévő tárgyaknak is lelke van! Nagyon új irányzatnak számít a Tér-lélek-tan. Támogató bútorokkal, dísztárgyakkal vedd körül magad, amik növelik női energiáid, inspirálják az aktivitásaid, motiválnak az irányba, hogy minél jobban megismerd önmagadat, megleld életcélodat és beteljesítsd női küldetésed! Trom Kata szerint a minket körülvevő tárgyak üzennek nekünk – neked mit suttog a kedvenc pihe-puha takaród? 

A fentiekben volt olyan információ, ami új számodra, vagy még nem hallottál róla? Ismersz olyan lakberendezési módszert, ami itt nem szerepel és hasznosnak találod? Oszd meg velünk! Térj majd vissza a blogra, gyakorlati példákkal fogom megmutatni neked, milyen apróságok megváltoztatásával milyen változást érhetsz el.

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr2714905094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.06.22. 22:02:34

Irigylem nagyszüleinket... nekik nem voltak ilyen problémáik az ziher.

acycloren 2019.06.23. 01:51:01

Ez a poszt mintha a modorosblogról jött volna.

Sir Galahad 2019.06.23. 07:21:57

@acycloren: Nem, egyszerűen csak tényleg egy nő írta. Hajlamosak a legpraktikusabb dologról is borzasztó körülményes, terjengős, közben semmitmondó litániát előadni :)

acycloren 2019.06.23. 07:34:54

@Sir Galahad: Én együtt élek egy igazi nővel, ő nem ilyen. Mondjuk rendet se tart. Ja és ázsiai, ez talán összefügg. A kínaiaknál a feng shui kb. annyira van komolyan véve, mint a magyaroknál a vízérkeresős, szívcsakrás táltosos jurtaépítős nemezelős hátrafelé nyilazás.
Annyi feng shui szélcsengőt, mint Magyarországon, sehol Ázsiában nem láttam. A magyaroknál ez az ezotéria biznisz nagyon megy, eladnak nekik minden szart.

Az ilyen tradicionális kínai dolgokat azok követik itt Ázsiában, akik amúgy nem sokat tesznek hozzá a GDP-hez, mert folyton olcsó rizsbort isznak és több fülük van, mint foguk, iskolai végzettségük meg nem sok. A kínai imád IKEA-ban vásárolni, a kiállított ágyakban aludni az üzletben (és enni a húsgolyót lekvárral), mert az a svéd jólét szimbóluma. Vidéken a sutyerákok, a prolik és parasztok rendezik be a lakásukat hagyományosabb kínai módon, ami amúgy kényelmetlen (fa és kőlapos karosszékek). Ezt párosítják a hatalmas, zárható műanyag dobozokkal, ami minden háztartásban jelen van. A modern kínai ugyanúgy IKEA katalógusból rendel.
Ja és rendet se tartanak.

Valódi Nő 2019.06.23. 08:37:29

@Jankove: Szia! Igen, nekik mások voltak a szükségleteik: örültek ha a háborús szegénységben egyáltalán fedelet tudtak teremteni a család feje fölé. Ebből is látszik számomra, hogy hiába kántálja a többség, hogy mindig minden egyre rosszabb. A valóságban más szinten zajlik a ma élő nemzedékek szükséglet-kielégítése (ha ez szükséglet egyáltalán): lakás átfestése, újra színezése, a gyerek szobájának megnagyobbítása, a tv cseréje 3-5 évente, design bútorok vásárlása stb. Jobb ez így vagy rosszabb szerinted?

acycloren 2019.06.23. 08:54:09

@Valódi Nő: Nagyszüleimnek vidéki értelmiségiként a háború után az okozott gondot, hogy hogy szerezzék vissza a szétlopott antik bútoraikat, szőnyegeiket, étkészleteiket, porcelánokat, festményeket, amiket nem is az oroszok vittek el, hanem a jó magyar parasztok.
A házat évente meszelték, míg manapság egy lakást nem festenek át még ötévente se.

A nagyszüleink idejében a néprádió avgy később a Szokol jó volt 30 évig. Ma meg az ájfón három év alatt elavul, az akksi tönkremegy. A Szokolba kellett bizsergős 9 voltos elem. Megnyaltad, ha még bizsergetett, akkor volt benne delej.
Ma meg már akkut se éri meg cserélni a telefonban, mert az egész elavul, nem frissül stb.

Valódi Nő 2019.06.23. 09:03:19

@acycloren: Köszönöm, én elismerőnek veszem a valószínűleg nem elismerőnek szánt szavakat lévén, hogy a modorosblog goldenblog2010 kategóriagyőztes. Te melyiknek szántad? Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, beleolvastam az első rögtön felkínálkozó posztba, a Rejtett sátánista utalások a Bogyó és Babócában? Hát lehet mondani, hogy a semmiről képzeleg (és persze a fele sem igaz ezeknek a feltevéseknek és mögé képzeléseknek) terjengősen de, hogy zseniálisan olvasmányosan teszi az biztos! Szeretnék én így írni...

2019.06.23. 09:33:30

@Valódi Nő: "Jobb ez így vagy rosszabb szerinted?"

80+ nagynénémmel -ahányszor találkozom- jókat szoktam vitatkozni, mert szerinte a mai generáció vitathatatlanul jobb a helyzetben van, mint ők, akik tényleg szó szerint megtapasztalták, milyen az amikor nincs mit enni, és nincs mit enni adni a gyereknek. És ez egy mindent vivő kártya a pakliban, amire nem tudok rákontrázni, maximum annyit, hogy ők legalább egy relative tisztes csóróságban éltek, ahol nem voltak akkora szakadékok a kasztok között. értsd: mindenki csóró volt. Volt a családnak, és az emberi kapcsolatoknak jelentősége, nem az számított, hány ismerősöd van a közösségi oldalon. Szerintem soha nem látott mélységekbe zuhant az emberi erkörcs, kimaxolva a pénzéhség. Ijesztő, hogy az igazságszolgáltatás lényegében megszűnt, debil élhetetlen jogszabályok kerülgetése mentén éljük az életünket, ami természetesen pénzzel sokkal könnyebb. Nem hiszem, hogy volt valaha a történelemben olyan korszak, amikor két ember között akkora bizalmatlanság volt, mint manapság. Az átverés olyan természetes, mint a levegővétel, a belem kifordul attól, hogy ez kvázi már intézményesítve is van. Fogyasztás tekintetében én úgy gondolom, hogy átestünk a ló túloldalára. A mi generációnk arra van kárhoztatva, hogy a megkeresett fizetését különböző -egyébként totál felesleges- tárgyak megvásárlásába ölje, 3-5 évente újracserélje a "tartós" fogyasztási cikkeit, vásároljon vegyen, mindegy mit, bármit. A lakásfelújítás témakörben is megfigyelhető ez. Közben munka, stressz, félelem a lecsúszástól. Hibázni pedig nem lehet. Hát ez a 21. század, mindenki maga döntse el, tetszik-e neki. Én a magam részéről nem vagyok tárgyfetisiszta, tudok luxus nélkül élni, többre becsülöm az emberi kapcsolatokat, és az igazi értékeket, de ez manapság ugyanúgy nincsenek választható opciók, mint anno a háború után.

Diesunddas 2019.06.23. 09:36:43

Ha már lakberendezés, lehetett volna még pár képet közölni... Nem vettem le ebböl az írásból, mi a különbség egy lakberendezö és egy lakástulajdonos között aki berendezi a lakását...

Valódi Nő 2019.06.23. 10:05:12

@Sir Galahad: Te melyik "körülményes, terjengős, közben semmitmondó" részt hagynád ki?

Valódi Nő 2019.06.23. 10:20:16

@Diesunddas: Köszi az észrevételedet! Milyen képekre gondoltál? Ez csak egy bevezető poszt, még így is kicsit hosszúra sikeredett szerintem, de már nem volt szívem mit kihagyni belőle. Nem az volt a célom, hogy különbséget tegyek egy lakberendező és egy hobbi lakberendező tulajdonos között. Inkább az, hogy olyan lehetőségeket is a figyelembe ajánljak pl. a Feng-Shui elvén alapuló térrendezés, tértisztítás, a színek harmóniája, a rend teremtés, a tér-lélektan, festmények-fotók alkalmazása stb. amikről lehet, hogy egy képzett lakberendező hallott, de nem alkalmazza, vagy esetleg mosolyog rajta egyet és kész. Sorba fogom venni ezeket a témákat és fotókkal fogom megmutatni, hogyan lehet ezeket a módszereket a gyakorlatban egy laikus, de mindenre nyitott otthonteremtő számára alkalmazni. Ha van egyéb ötleted, szívesen várom!

Leooo 2019.06.23. 10:25:18

@Valódi Nő: Bár nem vagyok Sir Galahad, de válaszolok a 'magas labdára' , hogy mit kellene kihagyni legelőször? Ezt az agyament ál-pszichologizáló, feminista picsogásba hajló, biznisz-bűzös izét...Ehhez képest a 'kundalini kígyó'-elmélet egy jól ápolt tudományos felütés!

"Az otthonod spirituális szinten is téged kell, hogy szolgáljon.

Elemezd és tisztítsd a teret, használd a Feng Shuit!

A kínaiak réges-régen tudták, hogy az „érzéseink által alakul a jövőnk. Ezért érdemes olyan tárgyakat, képeket, szobrokat kitenni ami jó érzéssel tölt el bennünket. A boldogsághoz a Feng Shui a csomagolás (környezetünk helyes elrendezése), pozitív gondolkodásunk az ajándék.” /Kuraliné Seres Ildikó/

Ha nincs elég energiád, vagy egy bizonyos problémán nem tudsz túljutni, elakadást tapasztalsz az életed egy bizonyos területén, nézz körül a lakásodban, hátha változtathatsz valamin, ami kimozdíthat erről a holtpontról. Juhász Ildikó Kíra szerint, ha az otthonod átrendezését „egy jól megfogalmazott cél érdekében és a célt támogató színekkel, tárgyakkal és bútorokkal” végzed akkor ennek mindig kézzelfogható, kedvező kimenetele lesz. Hogy mit lehet „kiolvasni” az élettereidből, a visszahúzó elemeken hogyan változtathatsz, ún. térelemző szemináriumokon tanulhatod meg."

;-P

Sir Galahad 2019.06.23. 11:26:27

@Valódi Nő: Félreértettél. Mivel ezt egy nő írta, és nőknek, ez így rendben van, nem kell kivenni belőle semmit. Mindössze arra hívtam fel acycloren figyelmét, hogy mi miatt érzi az írást "modorosnak". Mi, férfiak tömörebben, praktikusabban, lényegre törőbben fogalmazunk, ezért idegen sokszor tőlünk egy nő megfogalmazása.

2019.06.23. 12:31:06

@Valódi Nő:

A kérdés adott és aktuális, mivel éppen társat keresek.
Milyen egy nem Valódi Nő?

Almandin 2019.06.23. 16:10:42

@acycloren: A mai világban az az érdekes, hogy szinte mindenhol a világon az a trendi, ami nem a saját kultúra része. Igaz, én se csak magyar stílusú dolgokkal rendezem be a lakásom, nemcsak magyar ételeket eszem (bár azt is, én szeretem a magyar konyhát).
Amúgy 20 év múlva lesz még működő bútorkereskedő cég az Ikeán kívül?

Valódi Nő 2019.06.23. 17:55:41

@Jankove: Annyira egyben van és kerek, és egyetértek azzal amit itt megfogalmaztál, hogy nem látom értelmét bármivel is kiegészíteni. Mindössze annyit fűzök hozzá, hogy hálás vagyok érte, hogy az akkori borzalmakat nem kellett átélnem, max. anyám visszaemlékezéseiből ismerem, és értékelem - még ha vannak is árnyoldalai - , hogy a mostani világban élhetek és megengedhetem magamnak azt, hogy a gyerekem éhes szája betömésének a gondja helyett lakberendezési posztot írhatok itt egy blogon és elbeszélgethetünk általunk értéknek ítélt dolgokról és azok ellentétéről. Ha akarsz, válaszolhatsz rá: te férfi vagy?

Valódi Nő 2019.06.23. 18:11:37

@acycloren: Nagyon érdekes amit írsz, és még csak vitatkozni sem tudok veled, mert még soha nem jártam Kínában :-( . Nem vagyok Feng-Shui szakértő, a szélcsengőt kifejezetten idegesítőnek találom, de több olyan dolgot hallottam ismerősöktől, ami működött belőle, erre majd később példákat is fogok hozni. Ezt egy lehetőségnek tekintem, amivel jobbá tehetjük az életünket, én azokat az elemeket ismertetem meg belőle, amit hihetőnek vélek. Hogy ki, hogyan bizniszel vele, az az ő dolga, meg azé, aki megveszi. Nem a kényelmetlen berendezést kell kiemelni ebből az ősrégi rendszerből, hanem azt, ami a jelen kor embere számára is értéket teremthet. Én megmutatom a gyöngyszemeket, a te dolgod, hogy felveszed vagy megtaposod-e őket.

Valódi Nő 2019.06.23. 18:18:58

@Leooo: Nem akarom ismételni magam, ezért kérlek olvasd el, amit @acycloren-nek írtam 18:11:37-es hozzászólásomban.

Valódi Nő 2019.06.23. 18:24:16

@Sir Galahad: Köszi az intelligens magyarázatot. Nagyon érdekes számomra, hogy míg a fészen főleg a nők szólnak hozzá, addig itt a blog.hu-n inkább csak a férfiak. Te is megfigyeltél már ezt? Sajnálom, hogy nem tudom a hozzászólásaitokat átvinni oda, érdekes lenne, mit szólnának hozzá a csajok :-)) ? De lehet, majd egy párat átmásolgatok, ha nem baj...

Valódi Nő 2019.06.23. 18:50:34

@Látens Inszinuáció: Bocsi, hogy csak most írok, de amikor a kommentet írtad, én még a rántott húsnak valót paníroztam éppen. "Milyen egy nem Valódi Nő?" (Hangsúlyozom, hogy nem tudományos értekezést írok, hanem a személyes 1/1-es véleményemet.) Szerintem a nem Valódi Nő, ennek ellentéte, tehát egy valamilyen oknál fogva ál, vagyis hamis nő. Olyan személy, aki hamis képet közvetít a nőiség mibenlétéről - és valljuk be sajnos, hogy ezt a társadalom nagy százaléka "megkajálja". Visszatérve a mondat elejére: nem csak azért hamis, mert szó szerint "mű" dolgok vannak benne pl. műcici, feltöltött száj, póthaj stb. Az illető viselkedése is lehet mű: erre szélsőséges példa, ahogy a férfi transzvesztiták "túljátsszák" női szerepüket, vagy egy homoszexuális férfi pár "női" tagja. Enyhébb esetben számomra nem valódi az a nő sem, aki nő, de csak a "kirakat" miatt kell neki a férj, a nagy ház, a gyerek, csak azért, mert ez társadalmi elvárás és ő eljátssza ezeket a szerepeket, de nem a szívéből jön az egész. Sok ilyen szerepet felvehetnek a nők: pl. a szexi csaj, a mintafeleség, a karrierista stb. Mentségükre legyen mondva, hogy ezekbe sokszor a külső elvárások, a férfi vagy a társadalom, szülők nyomása miatt kényszerülnek bele. És nem valódiak számomra azok az álomnők sem, akiket a filmvásznon, a divatlapokban csodálsz meg. Sok Valódi Nő nem látja a retust és miattuk kényszeríti magát boldogtalanná tevő fogyókúrákba, megy kés alá vagy teszi nevetségessé magát csak azért, hogy rájuk hasonlítson. Képzeld volt olyan nőismerősöm, akinek a férje megkövetelte, hogy nem csak a lába között, a hónalját, de az egész testét le kellett mindig gyantáztatnia, MINDENHOL, MINDEN NÉGYZTECENTIT, mert csak úgy volt számára nőies. Mindezek fejébe ez a gyönyörű, fiatal, vékony kb. 45 kg-os nő azt is megkapta anno a pasitól, hogy "-Kezd laza lenni a húsod." Huuú, sokat lehetne erről írni még és az okokról. Szerinted ki a nem Valódi Nő? Írd meg, mint férfi a véleményed!

Valódi Nő 2019.06.23. 19:05:17

@Almandin: Még ha nem is nekem írtad, hanem @acycloren -nek, szerintem pont az a csodálatos ebben a világban, amiben élünk, hogy rengeteg országban kinyíltak a kapuk és beáramolhat mindaz, ami a határainkon kívül van. Azt nekem, neked kell eldönteni, hogy mit engedsz be ebből az áradatból a te személyes életteredbe. Viszont ennél fogva rajtunk van az a felelősség is, hogy ebben a tarkaságban minden nemzet megőrizze a sajátosságait, hagyományait, ami érdekessé teszi a külföldről érkező számára és, hogy legyen majd olyan bútorkészítő, aki elkészíti a kis sámlit, a hintalovat az unokád, a fakanalat és a fiókos hokedlit a felnőtt gyermekeid számára.

Almandin 2019.06.23. 21:32:53

@Valódi Nő: Ezzel egyetértek. Amúgy én imádok minden egzotikus dolgot.

nagyonanyuka 2019.06.24. 00:07:26

Szerintem a felvetésre - márminthogy a hely, ahol élsz ne egy második munkahely legyen, hanem "otthon", ami feltölt - egyetlen megoldás van, éspedig: élj gyerekmentesen. De leginkább tök egyedül. Ugyanis mihelyt beengedsz egy másik személyt is az életteredbe, az csak termelni fogja az asztalon hagyott koszos edényeket, a földön hagyott koszos zoknikat, a ki nem dobott szemetet, stb. Szóval - lakás szempontjából - a legjobb egyedül élni. Más szempontból viszont kicsit sem. Tehát marad az, hogy miután mindenki levonult a színről, nekiállok éjfélig-egyig rendet rakni meg takarítani, és akkor tíz percre még leülök, és élvezem a felújított lakást.

2019.06.24. 00:17:50

@Valódi Nő: "Ha akarsz, válaszolhatsz rá: te férfi vagy?"

Igen, valami olyasmi :)

Valódi Nő 2019.06.25. 10:34:56

@Almandin: Szerintem is alkalmasak a más országból való - egzotikus - tárgyak, szövetek, díszítőelemek (netán hölgy vagy férfiember :-) ) stb. az otthonunk, az életünk "feldobására" különösen akkor ha valamilyen élményed fűződik hozzá, egy szép emlék, amire örömmel gondolsz vissza. Viszont ha negatív töltetet hordoz, mert a párod a közös nyaraláson egy veszekedés alkalmával hozzád vágta, akkor már nem biztos, hogy érdemes minden áldott nap szem előtt tartani. Szerinted?

Valódi Nő 2019.06.25. 10:42:56

@nagyonanyuka: Igen, azt hiszem van ebben igazság, amit írsz még ha döbbenetes is kimondani: "Szóval - lakás szempontjából - a legjobb egyedül élni.", de legalább kimondtad és szembenéztünk a dologgal. Le a kalappal előtted, hogy éjjel te még rendet raksz, én erre soha nem voltam képes. A lakás rendrakása nálam csak friss feleség koromban szerepelt ilyen előkelő helyen, aztán mikor elmúlt az egésznek a varázsa, háttérbe került. Látom, ezt a kommentet is 00:07-kor írtad - azt kívánom, hogy használd ki ezt az időszakot, amíg erre képes vagy!!! Régen én is tanultam éjjel stb., ma meg ha nem fekszem le este tízkor, másnap meg akarok halni. Mit szoktál még éjjel csinálni (azon a bizonyos páros dolgon kívül :-) ) , mire tudod kihasználni ezt az időszakot?
süti beállítások módosítása