Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Mit is jelent az, hogy a férfi és a nő teljesen más nyelvet beszél?

1flickrnyitologo.jpg

Sok apró nézeteltérés, párkapcsolati miniharcok. Érdemes nap, mint nap belemenni ezekbe? A vezérfonalat Csányi Sándor: Hogyan értsük félre a nőket? című, egyszemélyes vígjátéka adja. (Kép: Flickr) 

A férfi és a nő működése egyaránt titok. Azt mondom, hogy ne akarj megfejteni minden titkot, mert ha már tudod, elveszik a titkosság varázsa. Nem kell a férfit és a nőt sejtjeire boncolni azért, hogy a megnyilvánulásaikra, ill. azok különbözőségére magyarázatot leljünk. Inkább figyeld a nőt, ha férfi vagy, te pedig kedves nő-társam szemléld a férfit. Ne akarj a másik agyába belelátni. Mennél jobban görcsölsz rajta, annál kevésbé fogod megérteni őt. Nem, nem azt javaslom, hogy ne tégy semmit, hogy jobbá varázsold a kapcsolatotokat. Csak ne ragadj bele a mindennapi nézeteltéréseitekbe: abba, hogy mennyire zavar, hogy a fogkrémes tubust te a végén kezded el nyomni, ő pedig a közepén, hogy igaz, férfi létére kiporszívózza a szőnyeget, de a koszos cipőt lemosás nélkül, koszosan teszi be a szekrénybe, te a mosogató szélén hagyod száradni a szivacsot, ő mindig beteszi a medencébe, és akkor a kifordított zoknikról még nem is beszéltünk. Tudsz olyan dolgot mondani, amiben különböztök a pároddal és problémát okoz a mindennapokban?

2flickrlogo.jpgAzt javaslom, – persze csak ha meg akarod őt tartani –, hogy ne ragadj bele ezekbe a párkapcsolati miniharcokba, nem érdemes, nem éri meg. Ez esetben túl közel tartod a fókuszt. (Kép: Flickr)

Távolodj egy kicsit el a történésektől, nézd távolabbról őt. Ne azt lásd meg mit, hogyan csinál, hanem lásd meg benne a nőt, ill. a férfit, a szerelmedet. Ugye, hogy rögtön mosolyra kúszik a szád sarka? Ha ezt a szűrővel ellátott szemüveget teszed fel és ezen keresztül nézed őt, azonnal eltörpül az, amibe te nap, mint nap belekötsz. Tegyük fel együtt a távolról néző szemüvegünket és élvezzük, amit látunk: 

Miben különbözik a férfi és a nő?

A nő figyelmet szeretne, a férfi dicséretet….

Két fél, két világ, két nyelv….

Egy háború tele megfejteni való kódokkal.

/Andrea Weaver/

Most megpróbálok kiemelni néhány olyan dolgot, amiben a két nem különbözik és amik eleve meghatározzák azt, hogy ugyanarra az okra vagy eseményre a férfi és a nő merőben különbözően reagál. Nyilván a legeslegfontosabb különbség az, hogy a nő lett kiválasztva arra a csodára – ami isteni kiváltság – nevezetesen, hogy egy új teremtménynek életet adjon. A férfi a tudat alatt talán irigy, féltékeny a nőre ezért. Éppen ezért miután teherbe ejtette, nagyszerűen vissza tud élni azzal a helyzettel, hogy innentől fogva a nő a „más állapota”, később pedig a gyermek gondozása miatt a férfi védelmére szorul. Sajnos sok esetben, ezzel tartja sakkban a nőt, hogy nehogy meg merje valósítani önmagát, mert szerinte az anyának, feleségnek otthon, a férjére főzve, ill. a gyerekek mellett a helye.

A másik alapvető különbség, hogy míg a nőnek a lélek, addig a férfinak a test a fontosabb. Ez a másság a gyökere a hálószobában átélt csalódások zömének. Emlékszel arra a bizonyos Bikini-dalra, amelyben ezt éneklik: „És ha gyorsan elmegyek, ugyan mit is mondhatnék neked? Ha egy kicsivel jobban igyekeztél volna, hisz ugyanannyi időd volt a szerelemre.”. Mire a nő épphogy végre minden sejtjében kívánja a férfit, addigra a férfi már a falnak fordulva alszik. Ráadásul egy nő férfi általi megítélésben is ez dominál. Ámulattal hallgattam egyszer egy tv-showban a pár férfi tagját, aki szerint a kisportolt, izmos barátnője még így is „nem elég szálkás, túl laza, túl vizes” volt számára. Gondolom a nő lelkéről nem is tudott, hogy van neki olyan, csak a teste volt a fontos.

Jelentős különbség, hogy míg a nő a szív, addig a férfi az ész embere. Ez gyakran megmutatkozik például a gyereknevelés dolgaiban. Amíg az anya inkább szeretettel szeretné rávenni csemetéjét a helyes dolgokra, addig a férfi a testi fenyítéstől sem riad vissza.

Most pedig a teljesség igénye nélkül szedjük össze, hogy mik azok az akár vicces helyzetek, amikben a férfiak nem értenek meg minket, nőket. ih_rendezvenykozpont.jpg

Nagyszerű éleslátással és meglepő érzékenységgel, na meg jó adag humorral megspékelve láttatja meg a problémát Csányi Sándor, a Hogyan értsük félre a nőket? című egyszemélyes vígjátékában. (Kép: IH Rendezvényközpont) 

Ha úgy érzed nem árt, és a párodban van fogékonyság a téma iránt, akkor javaslom lepd meg őt egy jeggyel és nézzétek meg. Hihetetlen gyorsasággal repül el a szünet nélküli kilencven perc. Megpróbálok néhány gondolatot felidézni és kiszínezve nektek átadni belőle, 

mit is jelent az, hogy a férfi és a nő teljesen más nyelvet beszél?

Mindegyik LEGO-kockákból épít, ugyanabban a sorrendben, de teljesen mást építünk belőle.

- Például mindketten másképpen emlékszünk a megismerkedésünk körülményeire.

- A férfinak meg kéne értenie azt is, mi van amögött, amikor egy nő hosszú perceken keresztül, egy értelmetlenül gügyögő babát csodálattal néz.

- Ha a férfi minden bátorságát összeszedve megkérdi: - Most meg mi bajod? Mi puskagolyó gyorsasággal vágjuk rá, hogy: - SEMMI, hagyjál békén.

Nem csoda, hogy nem értik a rendszert, ahogy mi nők működünk.

Ezért a haveri kör általában azt tanácsolja a férjnek: - Ha a feleséged elront valamit, te kérj bocsánatot. Ha elmondja, mit csinált rosszul, te kérj bocsánatot. Ha összemossa a fehér ingedet a farmereddel, te kérj bocsánatot. Ha a neked sütött süteménybe sót tett a cukor helyett, te tolj le belőle egy kockát és közben kérj bocsánatot.

A férfi és a nő különböző szoftvert használ, nem ugyanaz a program fut bennünk. Ráadásul még a program helye is máshol van. Ezért a nő érzelmi alapon dönt, míg a férfi racionálisan.

- Éppen ezért, amikor egy nő érez, meg ne próbálj racionálisan közeledni hozzá!

A nő egy más rendszer szerint működik, ami a férfi számára nem logikus.

4needpixpontcomlogo.jpg - Ott ül az asszony egy halom sütiben, tele tejszínhabbal a konyhában, az asztalnál és zokog. - Mi a baj? – kérdi a férj. – Hogyne sírnék, mikor itt eszem a süteményt, miközben 25 kg fölösleg van rajtam :-) ! (Kép: Needpix.com)

A férfi folyamatosan problémákat old meg, a nő pedig hitet tud adni.

Képzeljük el, mi lenne, ha a nők is úgy viselkednének, mint mi férfiak!

- Ha úgy néznék csapatban a főzőműsort a tv-ben, mint a férfiak a focit… Amúgy meg egy férfi sem képes annyit beszélni egy VB alatt, mint a feleség. Tuti, hogy kapura lövéskor toppan be a szobába, kezében a mobiltelefonnal és mondja a tv elé állva: - Anyád van a vonalban, akarsz vele beszélni?

A nők vásárolni mennek, a férfiak meg cipőt venni.

- Bármivel és akárhány ruhával, cipővel is állítanak a nők haza, mindenre egyetlen magyarázat van: - Ennyiért nem hagyhattam ott! Nem csoda, hogy nincs az a nyomozókutya, amelyik egy plázában megtalálná az asszonyt.

A férj apjának tanácsa szerint:

- Nem az a baj, hogy a férj nem érti, mit mond a felesége, hanem ha nem érdekli. Továbbá…

- Egy házasságban az első 7 év a legnehezebb, a többi kibírhatatlan.

Az okos férfiak azt is megfigyelték, hogy a nők nappal pontozzák a férjeiket, és a kapott pontokat este lehet beváltani :-) . Ebből kiindulva, az okos férj tanácsa férfi-társainak a következő:

- Ha a feleség bármihez hozzáteszi, hogy: – De őszintén válaszolj!, NEHOGY őszintén válaszolj, mert az tuti nulla pont! Jól gondold meg, mit fogsz mondani.

Végül egy örök igazság, egyben a hosszú kapcsolatok egyik titka: a nőre figyelni kell, a férfira pedig a nőnek fel kell nézni. 

Ha szeretnéd megtudni:

- Mit tehetnek a férfiak, hogy a feleségük bizalmát elnyerjék?

- Miért is fontos, hogy egy férfinak legyen humorérzéke?

- Mi a nők szerint a válás leggyakoribb oka?

Te is nézd meg a pároddal ezt a zseniális előadást, ígérem, sokkal jobb, mint ahogy ide leírtam, nem fogtok csalódni! 

Tapsözön a siker bizonyítéka

Te tudsz említeni olyan dolgot, ami ugyan apró dolog, de mégis problémák forrása a mindennapi életetekben? Elvinnéd a párodat a fent említett előadásra? Amennyiben már láttátok, ő mit szólt hozzá?

Ha szeretnéd, hogy kommented bekerüljön a Valódi Nő kézikönyvbe, csatlakozz a Valódi Nő Facebook csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/427112458156085/?source_id=654622728041634

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr1015326982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalai Béla 2019.11.30. 10:36:49

Mérhetetlenül ostoba bejegyzés. Szemlátomást nulla élettapasztalat van mögötte, meg öt percnyi kopipészt egy sztereotípia-gyűjteményből. Hab a tortán, hogy életértelmezési útmutatót próbál láttatni egy vígjátékban.

Most már kíváncsi lennék, mit gondol a poszter a melegekről, cigányokról, migránsokról, szemüvegesekről és azokról, akiknek kivették a vakbelét.

Oh wait... lehet, hogy mégsem...

Valódi Nő 2019.11.30. 17:33:52

Örülök, hogy így belelátsz az életembe - pár száz sor után -, és rögtön tudod, hogy én mennyit tapasztaltam. Egy üveggömbből sikerült erre a megállapításra jutnod, vagy egy sörösüveg alja mondatta ezt veled? Akkor szívesen hallgatjuk a TE tanácsaidat, ha már te annyira tapasztalt vagy!!!

Ha copy, akkor megmutathatnád azt a linket is, hogy honnan!

A blog, a poszt olyan, mint egy festmény: mindenki azt lát bele amit akar, ezért nem az alkotó a hibás!

Nem, te csak a saját hangodra vagy kíváncsi...

Zalai Béla 2019.12.04. 18:12:07

Ha csak a saját hangomra lennék kíváncsi, bizonyára nem olvasnám a blogodat.

Nem láttam a darabot, és bár tervben van, nem tudom, eljutok-e rá valaha. De egy vígjátékokba életigazságokat belelátni nekem nagyon torz képre vall. Azok a "mindennapi problémák", amiket ez a műfaj jellemzően bemutat (és a példák alapján ez a darab sem kivétel), nettó sztereotípiák. Aki fekete-fehérben látja a világot (vagy még fekete-fehérben sem), annak ezek bizonyára nagyon hasznos iránymutatók, de magvas tanulságokat keresni és találni egy vígjátékban olyan, mint amikor valaki karakterfejlődésről beszél egy akciófilmben. Biztos bele lehet látni, de miért nem ott keresed, ahol ténylegesen van is?
süti beállítások módosítása