Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Ez az évkezdés azért sem lesz más, mint a többi!

1_valodi_no_fb_nyito.png

Te még mindig ki vagy billenve az életritmusodból a koronavírus miatt?

Igen, a múlt év másmilyenre sikerült, a karácsonyunk, az év végénk is más hangulatban telt, mint az eddigiek. Új dolgok köszöntöttek be az életünkbe, amiket meg kellett szoknunk. Változások törtek ránk: kinek a munkahelyén, kinek a családjában, kinek a saját egészségét illetően. Kerestük az okokat, magyarázatokat gyártottunk rá, hogy miért is történik mindez éppen velünk. Mindez mindenkire másképp hatott.

Annyival tartozom nektek, hogy elmondjam: én bizony lefagytam. Sajnos be kell vallanom, hogy nem sikerült a home office-t sem kihasználnom. Hiába lett több időm, a blogot tekintve nagy meddőség tört rám. A vírus-mizéria első hónapjait az aggódás jellemezte, nagyon meg voltam ijedve: mindenhova menet kesztyűt húztam és FFP2-es maszkot viseltem. A családtagjaimba tömtem – volna a vitaminokat, ha hagyták volna, ennek híján magamat tömtem. Betankoltam a spájzba, az esetleges karanténra készülve. Minden reggel az előző napi halálozások számával keltem. Aztán eljött a nyár és kezdtem kiengedni: élveztem a helyzetet, mint a kisfiú a szomszédban, amikor nem kellett iskolába mennie, és a kérdésre ezt válaszolta, hogy „Hát, nagyon jó ez a koronavírus.” Megnyugodtam és jókat aludtam, végre kipihentem magam, élveztem, hogy rengeteg időm van, olvastam, lazultam. Aztán az ősz más szeleket hozott… Újra aggódás, habár már nem húztam kesztyűt és maszkból is csak a sebészit viseltem. Ahogy szállingóztak az ismerősi körből a hiteles, kedvezőtlen hírek, úgy vette át felettem az uralmat az álmatlanság, a para a munkahely, az egészség és a család iránt. Az ünnepeket is stresszel telinek éltem meg, amit egy 53 éves ismerősünk – koronavírus miatti – halála spékelt meg. Ha bárkivel közületek rossz dolgok történtek, fogadjátok együttérzésem, ha van kedvetek, meg is oszthatjátok velünk!

Új év jött, új, éledező energiákkal, már az első oltással bennem, látom az alagút végét és hiszem, hogy pár hónap és visszatér a régi kerékvágásba minden. Ezt a kis lágy, lengedező energia-szellőt kihasználva próbálom meg rendezni soraim. Szigorúan eltökéltem magamban, hogy noha jogi nehézségek miatt úgy volt, hogy a közösségi médiás kommenteket ki kell hagynom a Valódi Nő könyvből, nem hagyom magam (erről majd a csoportban bővebben). Hónapok hosszú, sivár, aprólékos, költséges utánajárása mégis azt a reményt kelti, hogy mehet minden tovább, ahogy eredetileg elképzeltem.

Kedves Olvasó, téged is arra bíztatlak, hogy húzd fel a vitorládat, ebben a nyugodt, végre kiderült időszakban és állj készen arra, hogy ha eljön az ideje, a nagy szeleket befogva, óriási lépéseket tegyél! Ne hagyd magad kizökkenteni a vírus által, az életritmusodból! Ott legbelül, tudod, hogy mi hajt előre, mi az a cél, amit magad elé kitűztél! Most már felejtsd el a visszahúzó elemeket és embereket, fókuszálj a célodra, és ha csak apró lépésekben is, de végre cselekedjél. Válassz motivációs idézetet az évre, változtasd meg az életmódodat, ha a fogyás mellett döntöttél, iratkozz be arra a bizonyos online tanfolyamra, amit kinéztél, játssz az idén többet a gyerekeddel! Te mit tettél már meg? Ebben a pár, hátralévő ajándék-napban dolgozd fel a rosszat, ne sajnáld rá az energiádat, sírj, küzdj, fogadd el, ha kell. Aztán megkönnyebbülve, felszegett fejjel haladj CSAK ELŐRE! Bíztatásul fogadd szeretettel Jem régi számát, szívleld meg minden szavát és kedves dallamát:

Oszd meg velünk, hogy te mit határoztál el, milyen célt tűztél ki magad elé, aminek az elérése érdekében új lépéseket teszel?! Ha fogadalmat tettél, az első hónap lassan eltelik, most jön majd a neheze. Meg van még a lendületed? Te hogyan őrzöd meg?

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha szeretnéd, hogy kommented bekerüljön a Valódi Nő kézikönyvbe, csatlakozz a Valódi Nő Facebook csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/427112458156085/?source_id=654622728041634

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr3616400268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása