Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Karácsonyi mécsestartó - gyermeked is elkészítheti
Karácsonyi mécsestartó - gyermeked is elkészítheti

mecseslogo1600x900.jpgKét hét múlva itt az Advent, kezdődik a készülődés a Karácsonyra. Íme egy egyszerű mécsestartó, amit a gyermekeddel is megalkothatsz mindössze 6 lépésben. Kezdőknek is!

Semmi túlvariálás, így gyermeked kedves karácsonyi ajándéka lehet például a nagyszülők számára. Ha pedig négy egyformát készítetek, akkor adventi mécsestartónak is kiváló egy szép hosszúkás tálcán vagy akár egy ezüstszínű, kerek dísztányéron elrendezve.

Anyagszükséglet : ...

Hétvégi program: Bakony Expo Veszprémben
Hétvégi program: Bakony Expo Veszprémben

volgyeshazi-hustunder_fustolt_aru.jpg

Esős időben nem tehetsz jobbat, minthogy meleg helyen bakonyi termelők finomságai között tobzódsz. November 08-10-ig látogass el te is, itt a teljes program. (Kép forrása: Völgyesházi-Hústündér Füstölt áru Facebook oldala)

A Valódi Nő összetartja a családot: íme egy kis segítség, hova vidd őket a hétvégén, ahol apuka és a gyerekek is tuti jól fogják érezni magukat!

Idén hatodik alkalommal  november 8-10. között  várja látogatóit a Bakony Expo, ...

Bevándorló a magyar konyhában – kedvencünk a Töltött paprika
Bevándorló a magyar konyhában – kedvencünk a Töltött paprika

toltottpaprikalogo1280x773.jpg

Ahány ház, annyi szokás: ki paradicsomban, ki fűszeres vízben főzi van, aki berántja… A „vizsgamunkámat” Géza maximum ponttal jutalmazta, íme a recept.

Magyar ételnek számít, bár források szerint déli szomszédainktól (szerb), illetve a törököktől származik. Elkészítésénél a rengeteg recept között a következő változatok fordulhatnak elő:

  • Nyáridényben készítheted friss paradicsomból is, az év egyéb évszakaiban, ill. ha időszűkében vagy, ...
Gondolatok egy tabutéma, a halál margójára!
Gondolatok egy tabutéma, a halál margójára!

apulogo1024x758.jpgMindenszentek, halottak napja, elhunyt szeretteid… a fájdalom, az önvád bekúszik a küszöböd alatt. Eljött az ideje, hogy megbocsáss magadnak!

Elmentek, itt hagytak: apád, anyád, gyermeked. Őket ugyan a halál bírósága felmentette, de te hibáztatod-e magadat valamiért? Vádolod-e magadat ki nem mondott érzésekért, arcodon érzed-e még a kimondott szavak erejét?

Nem gondolsz erre… Valld be nekem őszintén, én aztán nem török pálcát feletted: hét éve nem ...

Így díszítsd a lakásod ősszel az évszak-elmélet alapján!
Így díszítsd a lakásod ősszel az évszak-elmélet alapján!

needpixpontcomlogo1024x768.jpgMindenhova narancs-barna-okker színű dekorációt teszel? Ha te magad nyár vagy tél típusba tartozol, nem fogod jól érezni magad. Így válassz a színtípusodnak megfelelő őszi díszítő elemeket! Még a hét elején megveheted. (Kép forrása: Needpix.com)  

Az ősz színei

Bárhova is mész, akár virágboltba, akár egy bevásárlóközpontba, mindenhonnan a narancs-barna színtónusú, kerámiatökök és lámpások, koszorúk, gyertyás asztaldíszek köszönnek rád. ...

Figyelem, nem mindegy melyik tökhöz nyúlsz!
Figyelem, nem mindegy melyik tökhöz nyúlsz!

toknyitologo1280x720.jpg

Amikor sütőtököt vásárolsz, figyelj oda! A nagy Halloween-tök fogyasztásra alkalmatlan, mérgező, kis mennyiségben is rosszullétet okozhat. Kis tökös mindentudó. A képen főzésre, sütésre alkalmas tökfajtákat, a kosárban pedig kisebb, díszítésre alkalmas tököket láthatsz. Hiába indul a tökszezon, itt most nem azokról a tökökről lesz szó :-). Nézzük a különböző tökfajtákat!

Halloween-tök

Nagyon kell figyelned, hogy vásárláskor milyen tök ...

Vitaindító férfiaknak: - Szerinted milyen a Valódi Nő?
Vitaindító férfiaknak: - Szerinted milyen a Valódi Nő?

publicdomainpicturespinup-lady.jpg

Megismerheted, hogy mit gondol egy férfi-társunk, szerinte milyen a Valódi Nő. Lehet, hogy olyan sok a férfiak elvárása, hogy ilyen nő nem is létezik? Te mit gondolsz erről? (Kép forrása: Public Domain Pictures) A képen egy retro pin-up hölgy szerepel, Csókold meg a szakácsot felirat mellett.

A közelmúltban már többször nekifutottunk ennek a gondolatkörnek, és számomra a Valódi Nő a saját életével, női szerepeivel azonosulni tudó, a női mibenlétét ...

Ismerd meg önmagad! - Teszt csak nőknek 2. rész
Ismerd meg önmagad! - Teszt csak nőknek 2. rész

fantasyamazonpixabay960_720.jpg

Megismerheted a női archetípusokat és, hogy mi jellemzi az őket magukban kibontakoztató nőket. A képen az Amazont láthatod. (Kép forrása: Pixabay) Elizabeth Davis és Carol Leonard a következő női archetípusokat különbözteti meg: Lány, Szűz, Vértestvér, Szerető, Anya, Amazon, Matriarcha, Papnő, Varázslónő, Vénség, Sötét Anya és Átváltoztató . Most megadom a fenti karakterek rövid jellemzését (Elizabeth Davis és Carol Leonard: ÉLETKÖR, A női lét 13 ...

Ismerd meg önmagad! - Teszt csak nőknek.
Ismerd meg önmagad! - Teszt csak nőknek.

beautifulpixabay960_720.jpg Megtudhatod, hogy melyik női archetípus uralja most az életed, ha megoldod ezt a 10 kérdésből álló gyorskvízt. (Kép forrása: Pixabay) A női szerepköreiddel (Lány, Szerető, Anya stb.) való azonosulást, azok minél mélyebb megélését segítheti, ha tisztában vagy a női lét úgynevezett archetípusaival.

Mik is az archetípusok? Carl Gustav Jung filozófus szerint olyan őskép-minták, amelyek az egymástól messze élő népek kultúrájában, mítoszaiban egyaránt ...

Te Valódi Nő vagy?
Te Valódi Nő vagy?

pixabay1_960_720.jpg

Most választ kapsz a kérdésre és arra, hogy milyen tudatos nőként élni, illetve milyen jele van annak, ha a nőiséged pajzsán valamiféle hiba támadt. (Kép forrása: Pixabay)

– Ó, hát persze, hogy az vagyok, micsoda hülye kérdés! – mormogod ingerülten. – Nézz csak rám! – folytatod.

– Rendben, higgadj már le, nem kell rögtön felkapni a vizet! – nyugtatlak. – Tudod mit? Fussunk neki még egyszer! Másképpen kérdezem: – Te tudatos Valódi Nő vagy?

...