Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Te tudsz nőül? – Gondolatok nőnap alkalmából

te_tudsz_noul_nyitokep.png

Valóban olyan bonyolult valódi nőnek lenni? Alapvető tippek nőséghez, Évasághoz.

Biztosan tudsz olyan nőt mondani – akár a saját környezetedben is –, aki a szemedben olyan igazán nőként tud viselkedni. Azt hiszem nem kell hosszú haj sem feltétlenül ahhoz, hogy nőcis légy, mert hogy anyámnak sem az volt. Mégis, kislányként ámulattal figyeltem, hogyan vágja saját maga, majd hidrogénezi és tekeri dauer-fákra a hajtincseit. Opera folyékony púdert pötyögtetett végig az arcára, mielőtt elkente, és vörös Camea rúzzsal festette ki a száját. A szemöldökét fekete hajfestékkel színezte, a szempillák tövében pedig mindig fekete szemceruzát használt –, a kis faforgácsok leheletvékony pelyhekként hulltak a szalvétára, amikor zsilettpengével hegyezte a kívül ezüstszínű, vékony rudacskát. Na és még 50 évesen is magas sarkúban flangált, többnyire szoknyában, nejlonharisnyában, kendővel a nyakában. Azt hiszem, ő tudott nőül. Kerestem róla nektek képet:

anyu720x1280logo.jpg

Bár szerintem nem csak attól nő egy nő, hogy keni-feni magát, piperkőcködik a tükör előtt, vagy több centis műkörmeit rózsaszínre festeti és telerakatja strasszkövekkel.

transzvesztita4_hupontwikipediapontorglogo.jpg

Itt eszembe jutnak azok a transzvesztiták, akik külsőben simán hozzák, amit egy nőnek hoznia kéne, sokszor még csinosabbak is, mégis lerí a viselkedésükről, hogy „hamis a baba”, hiteltelenül játsszák el a nőséget.

Szerinted mi az oka ennek? Valószínűleg ők nem tudnak nőül… Miért nem tudnak? Mert a nő a mellette élő férfitől válik Valódi Nővé. Ha a férfitársad nem elég férfias – lehet, ugyan nem ő tehet róla, hanem az anyja, vagy te, a felesége tetted férfiatlanná –, akkor te sem leszel mellette nőies. Így lesznek a férjeiket papucsállatkává szelídítő asszonyokból – házisárkányok: erős hangú és akaratú, nem kérő, hanem parancsoló, „Lajos csirkét hozzál”, vagy már őket nevükön se szólító, „Fiam, hogy mersz tévézni, mikor….?” mondatokkal irányító, számon kérő, lelkiismeret furdalást keltő zsarnokok, Zsókaszerű, kötényt hordó parancsnokok. Most ne menjünk nagyon el a negatív női karakterek irányába, hiszen nőnap van, és azért pihennek meg egy kicsit szemeid a betűkön, hogy ünnepeld magad, azt, hogy nőnek születtél.

Inkább azokra a nőkre szeretnék most gondolni, akiknek valamiért nem megy ez a nőség, Évaság, nevezzük akárhogyan. Segítsünk nekik egy kicsit! Miért? Mert kislánynak születtek, pipa, oviban annak is öltöztették őket, pipa, babát kaptak játékautó helyett, pipa, és serdülő lányként fiúval estek szerelembe, megint pipa. Férjhez is mentek, gyereket szültek, egyes női teendőkben még tán jeleskednek is, pipa, pipa, pipa. Mégis, amikor letudták a karácsonyi ünnepek zűrzavarát, és magukba néznek ott legbelül, érzik, hogy mennyire stresszelte őket, hogy vajon sikerül-e legyártani a szentestei menüsort. Kiizzadták magukból ezt az egy vagy két gyereket, de hidegrázást kapnak, ha ikreket tol szemben egy anyuka, és szégyen ide vagy oda, rászólnak a szállodában, boltban randalírozó lurkók szüleire, hogy neveljék már meg a porontyaikat. Esküvő, házibuli, ballagás? Para, para, para: mert soha nincs egy rongy, amit felvegyenek. Főznek, vasalnak a férjükre, de a szex már csak összeszorított foggal megy, ha pedig símogatni-puszilgatni-dícsérgetni kéne „aput”, cicásan hozzábújni, még maguknak sem merik bevallani, hogy nem megy. Amikor a langyos tavaszi napsugarak melegre váltanak, és számba veszik a nyári ruhatárukat, rájönnek, hogy semmi nem változik a pakolásnál, mert csak nadrágjaik és pólóik vannak, virágos szoknyácskák, szexi ruhácskák helyett. Sehol egy körömcipő, egy magas sarkú szandál, ez utóbbi, ha van is, középkori kínzóeszköznek hat a kényelmes mokaszinek, edzőcipők, kényelmes papucsok helyett. Valami azért megtöri az összhangot: a hajad vörössége. Vagy pont a körmeiden rejtegeted azt a vad pirosat? Valami valahol azért elárulja rajtad, hogy ott legbelül valódi nő vagy, ég benned a tűz, hogy megmutasd valójában ki is vagy. Írd meg, hogy mi az!

Nem tudod? Állj fel, menj a tükörhöz és nézd meg magad jól! Nem, rázod a fejed, végképp nem találsz semmit. Nem azért jöttünk most össze, hogy kibányásszuk az okokat, miért is lettél ilyen. Arra ott a barátnő, anyukád, a szakember, ha kell, coach, meg ilyen-olyan terápiák. Egyet azért ígérj meg, hogy igenis dolgozol magadon! Ne legyints, hogy ha ennyi évet leéltél így, akkor ezután is jó lesz. Ha még nem hunyt ki teljesen, és van benned egy ici-pici szikra, akkor határozd el magad, döntsd el, hogy változtatsz! Tudom, nem megy hirtelen, egyik napról a másikra.

ruha506x900logo.jpg

Nekem is ott lapul a szekrényben, azóta sem vettem fel a narancsszínű magas, parafa talpú szandit és a lenge, apró mintás nyári nadrágot a rozsda felsővel. Emlékszem, Szilvi nyomására, egy közös shoppingolás alatt vettem.

Viszont határozd el, ahogy én is akkor megtettem, hogy ha lehet, mindig inkább a nőiesebb darabot választom. Te is határozd el, hogy mostantól folyamatosan teszel valamit azért, hogy megtaláld, hogy a mélyből a felszínre hozd, hogy kifejezd, hogy megmutasd másoknak a nőiségedet!

Íme néhány tipp, hogyan teheted ezt meg:

  • Alakítsd át a gondolkodásod: határozd el, hogy a nőiség misztériumát megismered, és megéled életkörének minden elemét, kezdve a kislánytól, egészen az öreg matrónáig.
  • Varázsolj magadból csodás istenasszonyt, aki kifejleszti női tulajdonságait: a lágyságot, a befogadást, az anyaság-család-otthon szeretetét, az érzelmek kifejezését, akit a szív vezérel, a szépséget, őszinteséget, bizalmat, a szerelmet. Te milyen fontos női tulajdonságot említenél meg, ami a női minőséget képviseli?
  • Sose feledd, a munka mindig legbelül kezdődik! Akár megnöveszted a hajad, vagy éppen levágatod, le szeretnél fogyni, vagy gömbölyűbb lenni, új társra vágysz, vagy beleragadtál a régi kapcsolatodba, más öltözködési stílust választasz, tedd fel a kérdést magadnak, hogy mi is indít valójában arra, hogy most másnak mutasd magad? A rövid frizuráddal hirdeted, hogy függetlenségre, önállóságra vágysz, a karcsúságoddal nyitsz éppen a férfiak felé, valójában társfüggő lettél, ezért tűröd el tőle azt is, ha bánt, a sok réteg ruhával szeretnél elrejtőzni mások szeme elől?
  • Ha a belső munkát elvégezted, jöhetnek a női praktikák: olyan ruhát válassz, amiben lerí rólad, hogy rohadt jól érzed magad! Áruld el, van-e olyan ruhád, amiben dögösnek, olyan kiegészítőd, amivel trendinek, menőnek érzed magad? Tudsz-e a frizurába beszúrt napszemüvegen, a nadrágzsebből kilógó hosszú kulcstartózsinóron, a behajlított alkaron pihentetett ridikülön kívül olyan viseletet, ami napjainkban cool-nak számít szerinted?
  • Azok a bizonyos női sztenderd közhelyek azt hiszem örökérvényűek, úgymint: a szép fehérnemű, a csábító harisnya, de a tűsarkú helyett választhatod a kevésbé magas sarkú lábbeliket. Egy testszínű harisnyával és körömcipővel pedig szuperül megnyújthatod lábaid hosszát. A nagyobb cicik érdekében kötelező a push up, és ha felülre világos színű, mell fölött vagy között húzott, fodros, zsebes blúzt választasz.

nocis_tippek.jpg

  • A kicsit most kevésbé divatos kendő vagy sál amúgy csodákra képes főleg, ha mindig egy rád jellemző módon megkötve hordod. Fiatal lány koromban emlékszem – pedig akkor sem volt könnyű,  C. C. Catchek, Sandrák és Sabrinák között –, én is fekete kendőt csíkra hajtogatva, pántként kötöttem a hajamba.
  • Egy szép óra, karakteres bizsu vagy valódi ékszer, a jól megválasztott napszemüveg, a nyakad hosszát vagy rövidségét ellensúlyozó nyaklánc és a karodon fityegő ridikül. Mind, mind boszorkányos eszköztára a nőiségnek.
  • Ha pedig semmi flancoskodáshoz nincs kedved, fogadd meg, hogy vagy szemceruzás kihúzást, egy szempillaspirált, vagy egy csöpp rúzst, szájfényt MINDIG feldobsz magadra.

Csempéssz virágot a fürdőszobába, nem baj, ha ablaka sincsen.

Készíts egy meleg pudingot a hideg, téli estéken.

Sütiillat, tiszta ruha, vagy egy megstoppolt zokni..

Te tudjad ott legbelül, hogy milyen kincs nőnek lenni!

/Valódi Nő/

Neked milyen tipped van még, hogy kifejezd nőiséged?

Hiszem, ha nem is tartjuk szépnek magunkat – mondják el férjeink, fiaink akár százszor, még se hisszük –, de egyszer rátalálunk végre a valódi önmagunkra, megszépülünk. Rájövünk, hogy az élet által ránk kényszerített karrier-, férj-ház-két gyerek-kocsi kipipálva-, heti öt edzés-harcok nem a valódi énünket tükrözik, elfelejtettük, kik is vagyunk valójában. Mi nők, szépséget, jót, értéket hozni, jöttünk e világba. Ha tetteid mind számba veszed, csak erre koncentrálsz mindenekfelett, életed átértékeled, meglátod gyönyörűségedet, végre abbahagyod az ítélkezést önmagad felett, bízni fogsz magadban, rájössz, hogy mindig is tudtál nőül, és új értelmet nyer az életed. Boldog nőnapot kívánok!

Ha szeretnéd, hogy kommented bekerüljön a Valódi Nő kézikönyvbe, csatlakozz a Valódi Nő Facebook csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/427112458156085/?source_id=654622728041634

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr616452182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.03.06. 18:27:46

Tuti, hogy ilyen rózsaszín gatyát nem veszek fel.
A többire csak annyit tudok mondani, hogy akkor fogok nőiesen öltözni, amikor úgy gondolom. És ha valakit ez elriaszt, az megérdemli, hogy válasszon valaki olyant, aki szépen öltözik. A jelenlegi helyzetem nem ok arra, hogy most csinosan öltözzek. Felesleges erőltetni. Egy ideje úgy gondolom, hogy ha valakinek nem tetszik valami, vegye meg nekem azt kész.

2021.03.06. 18:29:13

"Sütiilat, tiszta ruha, vagy egy megstoppolt zokni..

Te tudjad ott legbelül, hogy milyen kincs nőnek lenni!

/Valódi Nő/"

Ez csak valami vicc lehet.

Valódi Nő 2021.03.07. 22:19:40

@: Hát, én sem vettem fel, csak akkor az egyszer, mikor megpróbáltam.
Jól teszed.
És ha az illető olyat vesz, ami nem tetszik neked?

Valódi Nő 2021.03.07. 22:23:01

@: Nem, nem annak tűnik. Jó, lehet, hogy a stoppolt zokni kicsit túlzás... de van olyan élethelyzet, amikor örülsz annak, hogy van kinek az ingét, pólóját kivasald, van kikre főznöd-sütnöd, még ha fárasztó is.
süti beállítások módosítása