Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Te Palya Beás vagy, vagy nem?

wikipedia.jpg

Ősanya, a férfinép által kikiáltott ellenség, spirituális női energiák hordozója vagy csak egyszerűen egy Valódi Nő? Lehet szeretni vagy gyűlölni, egy biztos: ha nő vagy, a dalai nem hagynak hidegen. (Kép forrása: Wikipédia) 

Bevallom őszintén, noha tudtam ki ő, az én lelkemmel eddig még nem jött szembe… egészen mostanáig. Gondoltam utánaolvasok a válásával kapcsolatos dolgoknak, így botlottam a Youtube-on a Lifetv, Utazás a lelked körül, Peller Marianna vezette műsorára. Miközben néztem a 2019. márc. 11-én feltöltött adást, közben csapongtam és gondoltam belehallgatok a dalaiba. Ekkor ért a sokk: a Családbörtön, a Szabadon, a Hazatalálok én, az Amúgy egy jó ember… eltrafáltak rendesen, kész voltam. Miért nem hallottam eddig ezeket – ostoroztam magamat. Újabb sokk a kommenteknél: hát szerintem nem „egy naggyon veszélyes liberálnáci előadó, totál tehetségtelen”! Visszaugrok inkább a műsorra, hogy ne hagyjam magam teljesen kizökkenteni az éneklése-zenélése okozta áramlásból.

Hitelesen hangzanak a szavak:

Ami nagyon nehéznek tűnik akkor, egy nagy átmenet, egy nagy változás az,

utána mindig egy sokkal teljesebb élet felé vezet. /Palya Bea/

Igen, nem kivételezik vele az élet, ugyanolyan hús-vér nő, mint te vagy én. Ő is megszenvedi az újabb lélekszintre emelkedést – csodálatos az említett Weöres Sándor vers (gyors kutakodás után rátalálok, Amikor még kicsi fiú voltam a címe), itt megtalálod: http://wsc.blogger.hu/2013/12/01/weores-sandor-amikor-meg-kicsi-fiu-voltam

„kínom olyan kerek, égi-tiszta” – idézi a műsorban Bea az utolsó sort, vagyis én is, te is, ő is, mindannyian megfizetjük mindennek az árát. Ha úgy döntesz, hogy a gyereked apjával nem megy tovább és új életet kezdesz, annak is; ha az utolsó lelkedet is kilehelted és minden eszközöd elfogyott már, hogy a gyerekedet észre térítsd, annak is; ha belefásultál a mindennapos, végeláthatatlannak tűnő robotba és megvalósítod az álmodat, annak is; ha feladod a beteg, haldokló szülőd ápolását és inkább beadod egy otthonba, igen, annak is, mindennek megfizeted az árát. Könnyek, lelki fájdalom és kiáltás nélkül nem születik erre a világra semmi új dolog sem.

Újrahallgatom az Amúgy egy jó ember-t.

Bevillan egy epizód a volt barátnőmmel történt beszélgetésünkről (max. megint szexistának leszek bélyezegezve az ellenkező nem részéről :-) ). Arról mesélt éppen, hogy az akkor már többször, péntek vagy szombat esténként szórakozásra, koncertekre vágyó, el-eljáró férje hajnalban, amikor haza szokott menni, felkelti őt, mert

Az én férjem kanos mindig, álmomból is úgy felver,

hogy asszonynak kötelesség, de amúgy egy jó ember.

Némán hallgattam a történetet, tán még el is pirultam, mire nagy nehezen kipasszíroztam magamból a kérdést, hogy: - És nem vagy álmos, hogy van kedved ehhez hajnalban? - Ki szoktam menni zuhanyozni, ő meg utánam jön és ott szoktuk csinálni a kádban, hogy a gyerek ne hallja - válaszolta. Milyen jó sorom van, meredtem némán magam elé és mennyi minden lehet, amikről nekem fogalmam sincs, hogyan élnek mások. Valahol sajnáltam magamban őt, bár végül is meggondolva, nem is tűnt olyan szomorúnak az elbeszélés :-), csak én gondoltam annak.

Egyik szombat este, amikor csak ketten voltunk a párommal otthon, gondoltam egy merészet: a laptopról megnézett film után el kezdtem neki bejátszani az Amúgy egy jóember-t. Ne tudjátok meg milyen szitkozódás lett belőle! Elmondta, hogy eddig se volt jó véleménye róla, ezek után pedig tuti, hogy nem normális a nő, nem véletlenül váltak el – dohogta ingerülten. Mondanom se kell, jó nagy veszekedés lett belőle. Tehát Palya Bea felkerült a tabutémáink listájára. Nektek van ilyen?

Visszaugrok a dalokra, csak peregnek az órán a percek és hallgatom, csak hallgatom. Ekkor már tudom, hogy poszt lesz belőle, fénykép után kutatok, helyette egy újabb videóba botlok: A gyermek énbennem, Kálloy Molnár Péterrel, persze, hogy benne van az X. Az idő telik, legalább háromszor hallgatom meg.

Egyszer csak észreveszem, hogy minden egyes videós köröm végén a Hazatalálok én című nótánál kötök ki. Molyolom a szavakat és rájövök:

ez a dal a Valódi Nők himnusza lehetne! Ez az a pillanat, a katarzis, íme, Palya Beás lettem. Teljesen mindegy, hogy milyen élethelyzetbe kerülünk, a szöveg feltárja a döntés előtti kétségeinket, a változtatás hívó szavának kényszerét, aminek ilyenkor nem tudunk ellenállni ezer meg ezer észérv ellenére sem, az új eljövetelének szükségességébe és igazságába vettet hitet, a múltunk visszatartó erejét és az abból magát kitépő lélek szabadságának csodáját. Remélem, hogy te is meghallod a „hívó hangot”:

El kell indulnom

Kimondom végre

Egyedül ez számít

és hazatalálsz önmagadhoz.

Igen, most egy olyan időszakom van, amikor megérintett az éneke, a mondanivalója, azt hiszem ma már megérte felkelnem, hálát adok érte és remélem, hogy téged is magával sodor. Hiszem, hogy Bea dalainak hallgatásával még jobban megismered a női lelked sokszínűségét, jobban elfogadod azt, amilyen vagy, megtanulod értékelni a nőiség adományának ajándékát, és erőt kapsz ahhoz is, ha életed valamelyik területén eljött a változás ideje. Kívánom, hogy e dalok érintsék meg a te lelkedet is, mert „Minél harmonikusabb, szebb, szívhez szólóbb egy dal, annál magasabbra emeli a rezgésszintünket, így segítve lelkünk és testünk gyógyulását.” (LifeTv, Utazás a lelked körül, Peller Marianna, 2019. márc. 11.)

Ugyan nem hoztam létre a szavazást, de írd ide kommentbe, hogy Palya Beás vagy, vagy nem!

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr1415039478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenehorizont 667 2019.09.06. 13:30:26

palya bea, na az ilyen basznivaló nő; pedig nem mai példány

Valódi Nő 2019.09.06. 14:06:02

@Fenehorizont 667: Nyugtass meg, hogy csak álnéven és álfotóval engedsz meg ilyen szöveget...

Valódi Nő 2019.09.06. 14:09:53

@midnight coder: Figyu, ez nem zenei blog és a poszt sem a zenéről szól. Ha pedig azt néznénk, össze se hasonlítható azzal, amit te megjelöltél.

Valódi Nő 2019.09.06. 14:12:05

@antisocialnetwork: Gondolom te is XY nemi kromoszómával rendelkezel... ugye?

hátsó szándék 2019.09.06. 14:23:37

Egy nőstényállat, imádom az ilyet.

kewcheg 2019.09.06. 14:43:30

Néha mindig keverem Bódy Sylvyvel....

hányvendég 2019.09.06. 15:45:05

@Valódi Nő: Ja, mert Kegyedet ezen a néven anyakönyvezték, és ez a legjobb fotója?

cickany 2019.09.06. 18:13:40

"a férfinép által kikiáltott ellenség"
Bakker, mi ez a baromság? Ez afféle "minden nő ribanc" általánosítás?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.06. 19:21:52

Ennek a nőnek legalább 64 foga van. :D

pattantyúk 2019.09.06. 19:48:19

Palya Beát szerencsére csak egyszer láttam színpadon, azóta nem tartom semmire. Eláshatja magát.
Képes volt terhesen, nagy hassal odaállni, riszálni a fenekét és férficsalogató nótákat énekelni - borzasztó látvány volt. Azóta sem értem, miért volt erre szükség. Láthatóan fáradt volt. Ennyire kellett neki az a kis pénz, hogy még a születendő gyerekét se kímélte?

vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2019.09.06. 19:58:10

Szép dalai vannak, jó volt olvasni a Ribizliálmot.

Valódi Nő 2019.09.06. 20:21:06

@hányvendég: :-) ; de legalább nem beszélek ordenárén...

Valódi Nő 2019.09.06. 20:23:18

@cickany: Olvasd el a hozzászólásokat, a hozzászólók - állítom 90-95 %-a - hímnemű.

hányvendég 2019.09.06. 20:27:08

@Valódi Nő: Ki mit tart gázabbnak a saját kommunikációjában. Van, aki csak álnév alatt mer ordenáré módon beszélni, és van, aki csak álnév alatt meri kimondani, amit gondol.

Valódi Nő 2019.09.06. 20:32:18

@pattantyúk: Noha én sem állnék szívesen terhesen rivaldafényben, és az előadott dalok így éles kontrasztot képezhettek az állapotával, de... nem hiszem, hogy pénzéhség - bár egy előadóművész abból él, ha énekel, szaval stb. - miatt lépett fel. Ha egyszer ez a munkája, le volt szervezve, akkor ott nem hiszem, hogy sok visszaút van. Ha egészséges várandós nő vagy, bizony a szülési szabadságig végig kell dolgoznod minden munkanapot.

Valódi Nő 2019.09.06. 20:42:31

@vizu: Én nem olvastam. Megkérdezhetem, hogy te miért ajánlanád, hogy olvassam el?

hányvendég 2019.09.06. 21:12:09

@Valódi Nő: És mi okod van erre? Könnyebb idegenekkel megosztani?

MEDVE1978 2019.09.06. 21:30:52

No elolvastam a dalszövegeket - oké csak kettőt a hazatalálokat, meg az amúgy egy jó embert. Eléggé közepes, szerintem alapvetően Coelho mélységű, illetve eléggé sablonos. Persze nem kell mindenkinek költőnek lennie, ő is énekes (most nem tudom meghallgatni lehet, hogy úgy jobb).
Az amúgy egy jó ember inkább egy vicces közhelygyűjtemény. A pasi vagy (sorrendben): nem izgató, lusta, alkoholista vagy drogos, erőszakos, a feleségét verő állat, csak faszt ver a neten, állandóan baszni akar 1, nem romantikus és állandóan baszni akar 2. Világ női egyesüljetek, szarjatok a férjetekre. Így önmagában a fórumokon többször olvasható MNK (minden nő kurva) mélységéhez és realitásához hasonlítható. A hazatalálok meg a független nő boldog nő nyavajgás. Eddig a gonosz férj - partner lehúzta a mocsárba, de majd most, amikor szabadon szárnyal bla bla bla. Találd meg önmagad, találd meg a partnered, aki úgy szeret, ahogy vagy együtt szárnyal veled blabla.

Szóval elég közhelyes az egész, nekem nem mond semmit, de nem is én vagyok a célcsoport. Hasonlíthatnám mondjuk egy pornófilmhez, mert az ad nekem valamit, ez biztos ad valamit a hallgató nőnek, de kétlem, hogy értékesebbet a kielégülésnél. Még ha az nem szexuális jellegű is, hanem önigazolás: verzió 1: én a szegény nő, a férfiak disznók, 2. én a szegény nő, a gonosz társadalom levágja a szárnyaimat, majd szárnyalok én magasan és csak olyan férfit akarok, aki nem vágja le a szárnyaimat.

Úgy gondolom, hogy rendkívül sokrétű a helyzete a nőknek ma a magyar társadalomban. És ennek kurvára csak egyik - valószínűleg kisebb - része a tradicionális családmodell vagy házasságmodell vagy életmodell. Rengeteg olyan nő van, aki nem így él, hanem úgy, ahogy gondolja. Ehhez van pénze is és hozzásegíti a diplomás pályák elnőiesedése is, ami ugye feministaként már egy nem annyira kellemes téma.

Valódi Nő 2019.09.06. 21:34:57

@hányvendég: A témára HALLÓ fülűekkel szeretném megosztani, azokkal, akiket érdekel amit írok.

hányvendég 2019.09.06. 21:45:00

@Valódi Nő: Jó, persze, a píárszöveget olvastam. De miért jó ez NEKED? Az idejövők töredékének van a témára halló füle (ha van mit meghallani a témában - mondom ezt inkább semlegesen, semmint elzárkózóan).

A népnevelés menő lenne, ha ténylegesen azok a több ezres számok pörögnének, amit a jobb felső sarok mutat. A kommentekből viszont az látszik, hogy akik nem csak kattintanak, de végig is olvassák, azok nagyrészt hülyének néznek azért, amiket írsz.

Valódi Nő 2019.09.06. 22:06:07

@MEDVE1978: Köszönöm az elfogulatlan, realista de alapos összefoglalót a dalszövegekről. Ha szeretnél a nagy átlaghoz szólni, magas röptű szóvirágokkal bizony nem fog menni...

"Szóval elég közhelyes az egész" - szerintem annyira közhelyes a szöveg, amennyire unalmas és közhelyes tud lenni egy ilyen évtizedeken át tartó, befáradt kapcsolati mókuskerék.

"biztos ad valamit a hallgató nőnek, de kétlem, hogy értékesebbet a kielégülésnél" - Vajon miért gondolja azt minden pasi, hogy a nő számára "annál" nincs jobb dolog? Sok-sok tekintetben tud érzelmileg többet kapni, "nagyobbat, mélyebbet érezni" egy nő pl. egy meleg fotelból való kedvenc filmnézéssel, vagy egy kis "rágcsával" feltupírozott olvasással, egy szuper csajos beszélgetéssel stb., mint egy éveken át ugyanúgy ismétlődő, eltávolodó férfi lélekkel, de legtöbbször lélek nélkül való egyesüléssel.

"valószínűleg kisebb - része a tradicionális családmodell vagy házasságmodell" - szerintem meg a nagyobb része.

"Rengeteg olyan nő van, aki nem így él, hanem úgy, ahogy gondolja." Igen, igen, azt hiszem szaporodik a számuk. Viszont a férfi társaknak ez nem is tetszik ám! Olvasd csak vissza a kommenteket az elején.

D-verse 2019.09.06. 22:36:33

„Palya Beás” - ilyen nincs. Helyesen így írjuk: Palya Beá-s.

hányvendég 2019.09.06. 22:55:54

@D-verse: "D-verse" - ilyen nincs. Helyen így írjuk: "D. verse". És jobb esetben annak, ami utána következik, versformája van, hacsak nem persze D.-nek egy rossz verséről van szó ;)

cickany 2019.09.06. 23:28:34

@Valódi Nő: "Olvasd el a hozzászólásokat, a hozzászólók - állítom 90-95 %-a - hímnemű."
Van mondjuk 30 komment, annak a fele kb a tiéd. A maradék sem teljesen csak Paya Bea alázásáról szól. De mindegy, van mondjuk 20 komment. Szóval ez a 20 komment a "férfinép". Az nem lehet, hogy a "férfinép" 98%a teljesen indiferens vele szemben? Van 2% hülye, a de ennyi mindenhol van... a Fürgerókalában dalszövegeken is volt aki kiakadt.

De mindegy, én voltam a hülye: ez egy blog, erős, túlzó állításokat kell tenni, mert az generál kattintást.

acycloren 2019.09.07. 04:42:52

Palya Bea Soma Managésa reinkarnaciója, csak egy nagyságrenddel intellektuálisabban adja elő magát. Tipikus néprajzszakos, tarisznyás, bőrsarus menyecske. Hallgattam én is őt a 2000-es években, amikor ilyen világzenés divathullám volt.
Ez is egy manír, egy felvett szerep, egy modorosság, még ha az illető el is hiszi hogy ő ilyen. Palya Bea elég jó világzenei énekes, ugyanakkor szerelmes saját magába és most átment feminista megmondóemberbe.

Régebben vicces szövegei voltak. A Hazatalálok én szövege lehetne egy tucat Demjénrózsi vagy valami kommersz világzenei techno szám szövege is a 2000-es évekből. Közhelyes. Szerintem.

2019.09.07. 07:37:28

Én eddig valahol egy erdő mélyén éltem mindenféle kommunikáció híján, mert halovány gőzöm sincs, ki ez a Palya Bea?
Olyan mennyiségben lepik és lepték el a médiát ezen celebek hada, hogy az ember csak kapkodja a fejét.
A minőség olykor olykor kiemelkedik a "hírességek" óceánjából, de szerény véleményem az, hogy Palya Beának ez nem sikerült.
Persze próbálkozni mindig lehet.

lenörd hofstadter 2019.09.07. 07:56:21

Ki a bánat ez a PályaBea?
Miből gondoljátok, hogy a világ a ti értékrendetek alapján épül fel és mindenkinek rajongania kell azért amiért ti lelkesedtek.

Sir Galahad 2019.09.07. 08:09:01

Szerintem meg egy amúgy valóban jó hangú, tehetséges énekes, aki ügyesen építette fel az imázsát. Ennek egyik eleme a most divatos feminista hullám. Nincs ezzel semmi baj: ez egy szakma, ezt profi módon így kell csinálni.

A kettes pénztárnál tessenek fizetni 2019.09.07. 09:03:05

@cickany: "De mindegy, én voltam a hülye: ez egy blog, erős, túlzó állításokat kell tenni, mert az generál kattintást."

Nem üzleti szempontok vezérlik. Egyszerűen csak nárcisztikus, és nem kap otthon elég figyelmet.

Zalai Béla 2019.09.07. 09:07:42

@Sir Galahad: A profizmusa felől azért vannak kétségeim. Énekelni, előadni tud, és a szövegei ha nem is jók, de legalább megosztóak, így fel lehet rájuk figyelni. Zeneileg viszont kifejezhetetlenül sokat esett vissza, amióta nem feldolgozásokat játszik, hanem saját számokkal próbálkozik. Ezek a számok azok, amikre azt szokás mondani, hogy kár felvenni, mert bármikor különbet tudna ő maga is improvizálni...

vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2019.09.07. 09:24:32

@Valódi Nő: Benne van a gyermekkora, az élete. Olvastam már jónéhány hasonlót, tehát az övét nem azért vettem meg, hogy egy másik világba (Hírességek, fontos emberek, hatalommal bírók, stb.)pillanthassak be, hanem mert épp rá voltam kíváncsi. Egy előadóművésznben az embert azért mindig valami sűrűbb-ritkább szövésű fátylon át látjuk. Kíváncsi voltam, ki van a fátyol mögött. Sok minden kiderült, bár azért az írás sem egy kíméletlen tűpontos dokumentum fotó.

vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2019.09.07. 09:33:18

Átfutottam a hozzászólásokat. Felszínes? Hát, Hannah Arndthez képest igen. Közhelyeket mond? Persz, ahogy sokan mások az ismerőseink közül, és ezek a közhelyek többnyire igazak. Üzleti szándékai vannak? Nkünk nincsenek? Zeneileg lehetne mélyebb? Ha a Varázsfuvolához hasonlítjuk, nyilván. Mindezekkel együtt egy hallgatható előadó, szerethető ember, ahogyan ismerőseink döntő többsége is az. vagy hogy ismerőseid ( Néhány hozzászólóra értve) közt alig van néhány meghallgatható, szerethető? Hát, akkor ezen el kell gondolkodnod! (Háttal fiam nem kezdünk mondatot! Bocs Tannéni!)

Zalai Béla 2019.09.07. 09:43:48

@vizu: Ha az az állítás, hogy attól még, hogy szürke és átlagos, nem kell leszólni, akkor maximálisan jogos. Viszont piedesztálra állítani sem kéne - és mivel mégis ez történik épp, érthető az erre érkező negatív reakció is.

Rómaikömény 2019.09.07. 10:14:49

Nagyon régen táncházban hallottam.szép hangja volt.azóta sajnos egy mélyen depresszios nő lett skit nekem rossz hallgatni.önáltato és közhelyes számomra.de szép a hangja, az arca.

MEDVE1978 2019.09.07. 11:02:57

@Valódi Nő:

"évtizedekig tartó kapcsolati mókuskerék". Hát szerintem ez a férfiaknál ugyanúgy játszik, ők is benne tekernek a mókuskerékben. Ez nem csak a nőknek lemondás. Akárcsak a kapcsolat, úgy a családalapítás és a gyerekvállalás negatív oldala is a lemondás. A tradicionális modellben ezek a lemondások inkább a nőket érintették, de történelmileg azt sem mondhatod, hogy a férfiak "nyaraltak" addig, amíg a nők a családi feladatokat látták el. Inkább halálra dolgozták magukat, hogy fenntarthassák a családot. Ez a modern korral persze felborult, de a "munka" mókuskerék a férfiaknál is áll továbbra is. Az én véleményem az, hogy a mókuskerék általános társadalmi jelenség és a relatív szegénységből adódik.

"kielégülés": Itt nyilván nem szexuális jellegű kielégülésről beszélek, hanem önigazoláson alapuló kielégülésül. A férfiak disznók > én többre vagyok hivatva > megerősít ebben a zene. Erre írtam, hogy Coelho szintű, mert ez egy olyan egyszerű, közhelyes magyarázat, áldozatszerep és könnyű önfelmentést, aminél a való világ sokkal bonyolultabb.

Mekkora része él az embereknek tradicionális családmodellben? Hát nem tudom. A statisztikák szerint egyre kevesebb a házasság, egyre több az élettársi kapcsolat és egyre többen élnek "modern" városban (urbanizáció). Mindegyik a modern kapcsolatok és nem a tradicionális modell mellett szól. Nyilván itt trendek vannak.

Cpt. Flint 2019.09.07. 12:00:45

Palya Bea ugyanazt a "fejlődési" utat járta be, mint a posztoló és sok millió "nyugati" nőtársa: vidám, álmodozó, kíváncsi, szereleméhes, reményekkel teli fiatal lányból csalódott, frusztrált, életunt, depressziós, kemény, önző nő lett. És mindezért a férfiakat okolja, (okolják). Ez sajnos a dalain, megnyilvánulásain is meglátszik. Ez a "felszabadult"-nak nevezett,
de valójában férfiellenes hozzáállás az, ami miatt nyilvánvalóan (már!) nem szimpatikus a férfiak zömének (aki egyáltalán hallott róla). 10 évcel ezelőtt nekem is tetszett, de akkor egészen másról énekelt és nyilatkozott.
Posztoló pedig éppen most járja a (számára) ellaposodott kapcsolata utolsó köreit; szellemi-lelki muníciót keres a szakításhoz/váláshoz, a 30-as, 40-es nők tömegeihez hasonlóan... nyilván örül a készen kapott ideológiának, csoporttudatnak, "sorstárs-érzésnek", mint majom a farkának.

Cpt. Flint 2019.09.07. 12:17:26

@Cpt. Flint: mindennek a divatos, szélsőfeminista, férfiakat degradáló mondanivalónak azonban semmi köze a művészi értékhez. Az a mondanivaló, ami a társadalom felének nézeteivel elkentétes, az valószínűleg hibás. Ha mindehhez még nyelvileg, zeneileg sem kirívóan érdekes megoldású számokat hallhatunk, akkor az egész megmarad a tucatmoralizálás/egyéni szoc. problem szintjén (ahogy egy másik hozzászóló mondta: coelho-s).
Ha pedig Palya Bea és/vagy a posztoló elhiszi, hogy minden férfi, minden társ egyforma és minden kapcsolatnak ugyanaz a sorsa, akkor sajnos nincs jövőjük, és valszleg determinálják maguknak a sivár és magányos életet (ha az egyedülálló, felszabadult nő státusza kielégítené őket, akkor nem nyavalyognának folyton arról, hogy milyenek a pasik). Én rényleg sajnálom azokat, akik még mindig nem jöttek rá, valójában hogyan is szeretnének élni.

Zalai Béla 2019.09.07. 12:19:41

@Cpt. Flint: 100%-ban igazad van, de poszterina úgysem fogja soha elismerni.

Cpt. Flint 2019.09.07. 13:06:14

@Komposzt Ella: max. respect!
Kiegészíteném esetkeg azzal, hogy:
"ma az a trendi éd menő, aki ilyen kultúrharcos, agitációs-propagandista posztokat tol." véleményem szerint szinte MINDIG ez volt a menő... Legalábbis az "értelmiségi elit" körében, legyen ez bármennyire is megfoghatatlan, szűk, neadjisten önjelölt kategória... Na meg persze a sleppjükében, akik csak szimplán "agysznobok".

visóvölgy 2019.09.07. 15:03:04

Először is: Palya Bea zenél. És magát adja, sőt személyiségét hangsúlyozza - ebben az értelemben lehet maníros, de minthogy bizonyos értelemben popzenét csinál, ez így természetes. A popzene egyik lényeges eleme a manír, tehát ezzel nincs semmi baj. Aki meg a popzenében a közhelyességet kritizálja, az hülye!
Nem hallgatok Palya Beát, de az egyik belinkelt számot meghallgattam. Tök rendben van.

visóvölgy 2019.09.07. 15:30:23

@Komposzt Ella: És közben ezzel is nagyjából egyetértek.

Valódi Nő 2019.09.07. 16:26:58

@hányvendég: "Az idejövők töredékének van a témára halló füle" - igen, teljesen igazat adok neked lehet, hogy a cafeblogon kellett volna inkább indítanom ezt a blogot :-( (késő bánat).

"De miért jó ez NEKED?" - ezt a kérdést, nincs olyan hét, hogy ne vágnák a fejemhez itthon, de úgy látszik itt is megkapom. Egyszerűen szeretem csinálni, ennyi. Na nem a troll és szándékosan polgárpukkasztó kommentekre válaszolgatást értem ezalatt. A legszebb az, amikor éjjel kipattan a szemem, átcsoszogok a dolgozómba és egy óra alatt "letolódik fentről" egy poszt. Mintha diktálná valaki, csak írom a füzetembe. Másnap már csak képet kell keresni hozzá, kicsit átdolgozni és kitalálni mikor menjen a blogra. Irigylem azokat akik még ezt ráadásul meg is tanulták és hatékonyan használnak mindenféle adat - és fényképbázisokat. Az csak hab lenne a tortán ha tényleg el tudnám érni vele azt a csaj célcsoportot akiknek szánom, és nem a pasik kötekedéseire való válaszolgatással menne el az időm (bocsi az őszinteségért).
Persze van egyéb célom is, ami nem publikus, remélem összejön.

Valódi Nő 2019.09.07. 16:34:14

@D-verse: helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/suggest#
Ha ide beírod, hogy Beás, helyesnek írja ki. Amúgy a Petőfi Sándorost ha beírom Google-ba tényleg Petőfi Sándor-os a helyes, így valószínűleg igazad van, DE

könyörgöm: NEM ERRŐL SZÓL A POSZT!

Valódi Nő 2019.09.07. 16:53:29

@cickany: A Valódi Nő-n kívül 22 vagy 23 hozzászóló van és továbbra is fenntartom, hogy a 90-95%-uk - tégedet is beleértve - hímnemű. Az ajánló szövege pedig értelemszerűen a kommentek előtt készült. Akinek nem inge, nem veszi magára... Ha te "indiferens" helyett indifferens vagy - ha már engem osztanak a helyesírásért, akkor te is kapj belőle :-) - , akkor nem értem miért írtál ide hozzászólást.

"ez egy blog, erős, túlzó állításokat kell tenni, mert az generál kattintást" - igen, az emberek ingerküszöbe túl magasra kúszott már, ha nincs poén, botrány, szex és halál, figyelem sincs. Erről nem hiszem, hogy én tehetek. Te miért lettél ilyen? S még te teszel szemrehányást nekem ezért? S anélkül, hogy veszekednék látod, így sem azok a fiatal nők írnak, akiktől vártam, hogy reagálnak.

hányvendég 2019.09.07. 16:55:53

@Valódi Nő: A célcsoport megtalálása nem adat- és fényképbázisokon múlik, hanem piackutatáson. Ha ez nincs meg, marad az, hogy a blogger világgá kürtöli a mondandóját, és jönnek, akik idetalálnak.

hányvendég 2019.09.07. 16:56:49

@Valódi Nő: Ja, és igen: a kattintás... Hát erről van szó, ha ilyen címeket adsz, ilyen témákról írsz stb. a marketinged nem a célcsoportodat fogja idevonzani.

Valódi Nő 2019.09.07. 16:58:52

@acycloren: Teljesen korrekt, érett jellemzés vulgáris szóelemek nélkül, az utóbbit külön köszönöm!

Valódi Nő 2019.09.07. 17:08:13

@A kettes pénztárnál tessenek fizetni: És te miért itt írogatsz? Talán mindenki magából indul ki?

Valódi Nő 2019.09.07. 17:12:06

@vizu: Köszi az ajánlót! Szegény Bea, sajnálom, de ez alapján az ismertető alapján nem fogom a Ribizliálmot megvenni :-( .

A kettes pénztárnál tessenek fizetni 2019.09.07. 17:30:44

@Valódi Nő: Én nem írogatok szándékosan és bevallottan kattintásvadász blogposztokat, hogy aztán azon hisztizzek, hogy az összes troll, akiket szándékosan bevonzok, ide is találnak.

Most komolyan, kiscsibe! Írsz egy posztot arról, hogy ki palyabejás és ki nem, azzal az állítólagos (és nyilvánvalóan hazug) szándékkal, hogy segíts másokon vele. Mi is lenne az a bizonyos segítő szándék? Hogy veled együtt senyvedő nőtársaidnak segíts, hogy rátaláljanak arra a lelki-szellemi-spirituális megerősítésre, amit Palya Bea művészetéből meríthetnek? AHHAAA... Aki nem ismeri Palya Beát, nyilván sose kattint egy olyan címre, mint a tiéd. Kik kattintanak rá? Akik utálják Palya Beát, és alig várják, hogy fröcsöghessenek egyet annak kapcsán, hogy valaki posztolt róla. Netán azok, akik szeretik, és azért kattintanak, hogy leugassák a fröcsögőket. Ahogy itt történik is, plusz persze azok a kommentek, amik a te nyilvánvalóan labilis személyiségedet méltatják (valód nő... huhh... hát ahhoz azért még van hova felnőnöd, ha sikerül valaha egyáltalán...).

Ha ezt magadtól nem láttad át, akkor iszonyú buta vagy. De ezt nem gondolom rólad a posztjaid alapján. Nagyon is intelligens vagy. Magyarán szándékosan csinálod.

Valódi Nő 2019.09.07. 17:32:24

@Cpt. Flint: 1. A poszt, a blog nem a posztolóról szól, nem ez a célja.

2. Ha férfiellenesnek látod, az a te véleményed. Na és mitől lett egyből az? Attól, hogy kimondja nyíltan azt amit ti pasik takargatni próbáltok? Miért bűn az, ha ő már mindent megtett a maga módján ezért a kapcsolatért, de nem működik és kilép belőle? Miért lesz ettől rögtön feminista, férfiellenes, közhelyes, ki tudja miket írtatok még rá asszonyállat? Ha a férje nem tudta vagy nem akarta őt tovább támogatni az "énekesi szerepében" - vagy amúgy ki tudja, mert nem látunk bele a kapcsolatba -, és a nőnek ez hiányzott, akkor ennyi, ha ő feláll az asztaltól, ezért nem kell megkövezni.

Valódi Nő 2019.09.07. 17:34:37

@Cpt. Flint: "Én rényleg sajnálom azokat, akik még mindig nem jöttek rá, valójában hogyan is szeretnének élni. " - Palya Bea valószínűleg igenis rájött, hogy hogyan szeretne élni!

Valódi Nő 2019.09.07. 17:35:50

@Zalai Béla: Nektek meg aztán pláne nem :-( !

Valódi Nő 2019.09.07. 17:40:17

@Komposzt Ella: A lakberendezésről szóló posztot olvastad? Vagy a receptet, a palántásat, az Anyák napit folytassam még?
"aki ilyen kultúrharcos, agitációs-propagandista posztokat tol" - a fentiek értelmében azt hiszem fogalomzavaraid vannak és nem látod a fától az erdőt.

Valódi Nő 2019.09.07. 17:43:01

@visóvölgy: Vagy mégsem? Csak félrevezettél?

Valódi Nő 2019.09.07. 17:55:51

Mélységesen sajnálom, hogy ilyen adok-kapok vitába fajult ez az egész. Ne csodálkozzatok, ha a nők fásultak, depressziósak és leszbikusak lesznek mellettetek és elválnak tőletek. Részemről ennyi, több kommentet nem kívánok hozzáfűzni ehhez az egészhez. (Az az egyetlen, vagy max. két ember, aki ki tudott magából szorítani egy-egy olyan saját-véleményt, ami nem fröcsögött a hímsovinizmustól, az kérem, ne vegye magára!)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.07. 18:34:53

@Valódi Nő:

"Ha ide beírod, hogy Beás, helyesnek írja ki."

Ne csodálkozz, mert a Beás szónak van két egyéb jelentése is:

1) beás valamit a földbe
2) egy cigány néptörzs (a köszörűsök mellett a cigányok által leginkább lenézett törzs).

Melléknévként nyilván csak a Beá-s írásmód az elfogadható, hiszen a mellékneveket kis kezdőbetűvel írjuk, itt viszont a tulajdonnév miatt naggyal kellene - ezért a kötőjeles írásmód.

visóvölgy 2019.09.07. 18:44:17

@Valódi Nő: Semmiképp sem vezettelek félre. Csak képtelen vagyok mindenkinek igazat adni, feketén-fehéren látni stb.
Ha mindenki rád támadna, talán én lennék az első, aki megvédene. De ha magunk közt lennénk, elmondanám, miért nem értek egyet az írásoddal, annak szándékával.

Zalai Béla 2019.09.07. 19:03:50

@Valódi Nő: Hát persze, "mi" meg a "mi fajtánk", ugye... Pedig értékelhetnéd te is a segítő szándékot.

hányvendég 2019.09.07. 19:42:51

@Valódi Nő: Azért biztos lettek volna páran rajtam kívül is, akik örültek volna, ha nem az az üzenet, hogy idejönnek a férfitrollok, és te megfutamodsz :(

D-verse 2019.09.07. 20:38:57

@Valódi Nő: Na és? Az én hozzászólásom csak arról szólt, hogy már a poszt címében sikerült egy jókora hibát véteni. Legalább utánanéztél.

vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2019.09.07. 21:01:34

@Valódi Nő: Könyvtár? Kölcsönkérés? Én azért elolvasnám a helyedben. Korábban igyekeztem távolról nézni Beát. Mint mikor meccs után megbeszéljük, mi is történt ott, és miért. Ha hallgatom, akkor persze meccs közben vagyok, akkor egyszerűen csak öröm van, meg szeretet. www.youtube.com/watch?v=LNPMFS3gz4Y
www.youtube.com/watch?v=QC2XRipjKIU

morph on deer 2019.09.07. 22:31:16

Azért valamit érdemes lenne tudomásul venni ezzel a témával kapcsolatban:

“Arról mesélt éppen, hogy az akkor már többször, péntek vagy szombat esténként szórakozásra, koncertekre vágyó, el-eljáró férje hajnalban, amikor haza szokott menni, felkelti őt, mert

Az én férjem kanos mindig, álmomból is úgy felver,
hogy asszonynak kötelesség, de amúgy egy jó ember.”

Nevezetesen azt, hogy a szexuális késztetés nem akaratlagos!
Azaz a dalban szereplő hím nem azért kanos mindig, mert kanos akar lenni, hanem azért, mert a hormonok arra ösztönzik, hogy párosodjon, merthogy az a dolga.
A probléma abból adódik, hogy a társadalmi elvárások jóval gyorsabban változtak, mint ahogyan a férfiak genetikája hajlandó lett volna mutálódni a PC irányba, így aztán most nincs szinkronban a kanos férj a napi (feminista?) trendekkel.

A dolgot az is nehezíti, hogy a népszerű közhiedelemmel ellentétben még mindig akadnak nők, akik élvezik a szexet!
Istenbizony van ilyen!

Na most ott áll szegény férj - másodmagával :) - egy buli vagy koncert után, aki “hazavitte” az élményt meg az inspirációt, míközben élete párja már a báránykákat számolgatta, és szeretné megosztani rapasztalatait, ugye, csak éppen nincs (be)fogadó fél kéznél!
Sőt, élete párja egyenesen zokon veszi a lelkesedést, ahogy látjuk!

Valós probléma, bizony az!
De mi a megoldás?

Férjemuram kapja fel az ihletet adó nőneműt, és vezesse le házon kívül a felgyülemlett élményt, csakhogy ne zavarja meg a feleség nyugalmát?

Vagy vigyen virágot a porszívónak inkább, hátha viszonozza a kedvességet?

“Természetesen” még mindig ott van a civilizált és egyúttal PC megoldás, a jeges priznic meg pár nyugtató, - ha a társadalmi nyomás nem lenne elég indok a lankadásra...

Mielőtt itt mindenki sikítani kezdene, én valóban az elfogadható megoldáson merengek, mivel a biológia még mndig ugyanolyan, mint volt 50-100 éve, csak épp az ehhez való viszonyulás változott.

Szóval akkor hogyan is legyen a folyton kanos férjjel?

Cpt. Flint 2019.09.08. 07:38:21

@Valódi Nő:
"A poszt, a blog nem a posztolóról szól, nem ez a célja."
Egy blog, egy poszt MINDIG a posztolóról (is) szól. Azt a szellemi terméket olvashatjuk, amelyet a posztoló saját véleményének, vágyainak, ismereteinek, szándékainak szűrőjén átengedve tett elénk. Nem egy tudományos értekezésről van szó, amit sok éves kutatómunka és hivatkozások erdeje tesz (valamennyire) elfogulatlannak tűnővé, és nyilván minden hozzászóló is úgy kezeli, hogy ez saját vélemény, ami saját élményekből táplálkozik. Így teljesen természetes, hogy a véleményed okait is (részben) benned (életedben, személyiségedben) keresik. Ilyen ez a blogszakma.

Sir Galahad 2019.09.08. 08:44:16

@Valódi Nő: Ha tetszik, ha nem, a szórakoztatóipar így működik.

Valódi Nő 2019.09.08. 21:55:06

@Anna Hegyi: Ha van kedved, kifejtenéd bővebben? Köszönöm.

Valódi Nő 2019.09.08. 22:01:34

@Zalai Béla: "@Cpt. Flint: 100%-ban igazad van" - ez lenne a segítőszándék? :-)

Valódi Nő 2019.09.08. 22:06:10

@hányvendég: OK, tanulóképes vagyok: "Hát erről van szó, ha ilyen címeket adsz, ilyen témákról írsz stb. a marketinged nem a célcsoportodat fogja idevonzani. " Akkor te milyen címet adtál volna ennek a posztnak, ill. szerinted a piros vagy rózsaszín rúzst válasszak témán kívül szerinted milyen téma érdekli a fiatal nőket, mert főzni se főznek már ugye?

Cpt. Flint 2019.09.10. 13:50:39

@Valódi Nő: "2. Ha férfiellenesnek látod, az a te véleményed."
Nem csak az enyém. A férfiak nagy részéé, és a nők egy részének is ez a véleménye. Túltoltátok a biciklit. Amúgy egy általános jelenségről beszéltem, illetve arról, ahogy/aminek te beállítod PB számát (forradalmi induló; világ női, éljetek egyedül!).

"Attól, hogy kimondja nyíltan azt amit ti pasik takargatni próbáltok?"
Egyrészt ki van a tököm ezekkel az általánosításokkal ("ti pasik"), kikérem magamnak. Másrészt mi a fenét takargatunk? Sztem a férfiak jó nagy része minden takargatás nélkül bevallja, hogy nyugit akar, szerető, gyengéd, figyelmes feleséget, aki jól is néz ki, lehet vele jókat kefélni, nem hisztizik, nem ködösít, nem vár el drasztikus átváltozásokat... Az egy más kérdés, hogy ezt a nők (egy része) hogyan és minek értelmezi, és mennyire tekinti hímsoviniszta hozzáállásnak. A férfiak zöme azt sem próbálja takargatni, hogyha ezen dolgok közül valamelyik súlyosan sérül, akkor nyilván szarul kezdi érezni magát, egyre kevésbé lelkes a társa iránt, amiből aztán nyilván feszkó lesz és kikacsintgatás.

"Miért bűn az, ha ő már mindent megtett a maga módján ezért a kapcsolatért, de nem működik és kilép belőle?"
Nyilván nem tudjuk, hogy mindent megtett-e, főleg, ha azt a "maga módján tette"; ugye csak az egyik oldal álláspontját halljuk.

"Ha a férje nem tudta vagy nem akarta őt tovább támogatni az "énekesi szerepében" - vagy amúgy ki tudja, mert nem látunk bele a kapcsolatba -, és a nőnek ez hiányzott, akkor ennyi, ha ő feláll az asztaltól, ezért nem kell megkövezni."
Az a baj, hogy minden szarért fel lehet (sőt újabban már szinte kell!) állni egy nőnek, és meg is teszik. Míg a férfiak sokáig kibírják egy kapcsolatban úgy is, hogy szarul vannak, és legfeljebb részlegesen és titokban lépnek ki belőle (munkában, szeretőnél keresik a hiánypótlást), addig a nők most már egy sima "nem érzem jól magam a kapcsolatban, te meg nem teszel semmit / nem vagy hajlandó beszélni róla / nem változol meg / nem értesz meg engem stb." szöveggel rúgnak fel tizenéves házasságokat több gyerekkel. Tessék utánanézni, ki kezdeményezi a válások zömét (Mo-on). És hogy milyen válási számok, tendenciák társulnak ehhez... szerintem ez már baromira nem arról szól, hogy a bántalmazott, elnyomott 10% (vagy legyen 20) nő végre megemberelte magát... Inkább valami egészen félreértelmezett önmegvalósításról, nagyfokú gátlástalanságról és önzésről.
És az ilyen blogok, meg az "életmódmagazinok" áradata mind ezt támogatja.

Cpt. Flint 2019.09.10. 14:17:51

@Valódi Nő: "akik még mindig nem jöttek rá, valójában hogyan is szeretnének élni. " - Palya Bea valószínűleg igenis rájött, hogy hogyan szeretne élni! "
Nem tudom, hogy PB rájött-e, vagy hogy pl. te rájöttél-e már.

Én bizony úgy látom, hogy az emberek (és ebbe a férfiak is beleértendők) többsége soha, vagy csak elég idősen jön rá, hogy voltaképp hogyan és kivel is szeretne élni. ezrével írják a társkeresőn, hogy utazást, színházat, mozit, operát, balettet kedvelő, intelligens, művelt, karcsú, feszes, sportos, humoros, de komoly, védelmező, de szenvedélyes, megfontolt, de vagány...
először is, ennek nem lehet megfelelni. akkor jönnek a kompromisszumok. és sokszor inkább nézzen ki jól, nem baj, ha kicsit bunkó, alkesz, megcsal... és ha az ember saját magát becsapja, akkor már úgyis mindegy.

Szerintem legtöbben nem merik bevallani maguknak sem, hogy mi az, ami igazán fontos nekik, hogy szívesebben vannak nyugiban pörgés helyett, hogy nem akarnak minden nap magasröptű irodalmi beszélgetéseket folytatni stb.

És rohadt nagy szerencse kell ahhoz, hogy véletlenül rátalálj egy olyan társra, akinél abszolút SEMMI kompromisszumot nem kell kötnöd a vágyaiddal, és neked sem kell durván megváltoznod az ő kedvéért.
süti beállítások módosítása