Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Menüismertető – Hátizsák


hatizsak648x1024logo.jpg

Térj vissza a természethez, kiránduláshoz, a Valódi Nő blog Hátizsák menüjével. Megtudhatod, milyen fantasztikus előnyökkel jár a szellemed-lelked-tested számára a túrázással eltöltött idő.

Nem arra invitállak, hogy hetente ötször izzadj az aerobic órákon, hogy másfél órákat küzdj a futópaddal. Csak egyszerűen szeretnélek újra elvezetni a rousseau-i gondolathoz, miszerint: „Vissza a természethez!”. A városokban az egyre szaporodó, letérkövezett, zöld övezetnek titulált sétálóutcák, menő napvitorlákkal árnyékolt üvegfalú bisztrók, fapallós plázsok elfelejtették velünk milyen is a fák rengetegének hűvös árnya, a bokrok lehelte oxigén élénkítő ereje, a strandi füvön járás.

Kirándulni, túrázni hívlak, hogy családoddal töltsétek el szabadidőtöket az erdőkben, mezőkön, patakok és tavak partján, „vegyétek be” a dombok tetején épült várakat. Könnyen teljesíthető úti célokat javaslok, a gyerekek, a család, a főzés, a munka miatt lefoglalt, elsősorban nem edzőteremben edzett nőkre, anyukákra gondolva. Olyan – többnyire egy napos – kiruccanásokat ismertetek meg veled, amelyeket egy hétvégi napra be tudtok illeszteni. Később, hogy bővítsem a látókört, jönnek a nyaralások, külföldi úti célok is. 

Miért kirándulj, túrázz rendszeresen? Néhány fontosat kiemelek e testgyakorlási forma előnyei közül:

  • Persze, mert egészséges – tudom, hogy tudod. Sporttól elszokott testednek, izmaidnak – a kertészkedés mellett – az egyik legjobb lehetőség, hogy egy kis feszességre, tónusra tegyenek szert.
  • A mozgás csökkenti a koleszterinszinted.
  • A lazán elviselhetőnél J kicsit erőteljesebben végzett fizikai tevékenység (ha például nem poroszkálsz az erdőben, hanem mondjuk tempósan menetelsz) csökkenti az étvágyadat.
  • Stresszoldó, elfelejted a munkahelyi gondokat és megnyugodsz kint a természetben, szellemed-lelked-tested átveszi a környezet rezgéseit, szó szerint beleolvadsz az ősi, eleve elrendelt harmóniába.
  • Ugyanakkor fel is élénkülsz majd.
  • A természetben végzett kedvenc – akár monoton – tevékenységed növeli a kreativitást, meg nem oldott problémákra megoldások, jó ötleteid villanhatnak be. Novák Ákos, A siker kulcsa: boldogság című könyvében, fiatal pasi létére nagyon szép szóhasználattal fogalmazta ezt meg: „ihletettebb lénnyé változol” – írta.
  • Átélheted az ún. flow-t, vagyis áramlás-élménnyel gazdagodhatsz, amit arról veszel észre, hogy amikor ránézel az órádra, döbbenten állsz, hogy elszaladt az idő kirándulás közben. Te jártál már így?
  • Javítja az alvásod.
  • A természetben átélheted milyen is valóban szabadnak lenni. Kint megszabadulsz a civilizációs terhektől, szabályoktól, a főnöktől, hülye emberektől.
  • Kimozdít a komfortzónádból. Új impulzusok érnek, ez lassítja a mentális öregedést (az agyad, idegrendszered begyöpösödését).
  • A kinti tevékenység feltölt. Úgy lettél megteremtve, hogy tested-lelked-szellemed felüdülést találjon a természetben. Nem véletlenül lett a természetbe való visszakapcsolódásra szóló felhívás az ikigai tíz törvénye közül az egyik (Héctor Garcia, Francesc Miralles: Ikigai). Az Okinava szigetén élő száz év körüli japán emberek a házuk körüli kertjükben termesztik zöldségeiket, amiket megesznek. Minden nap dolgoznak benne, utána átsétálnak barátaikhoz, vagy a „klubba”. A lényeg, hogy minden áldott nap végeznek valamilyen nem kimerítő, testi munkát.
  • Beindítja a boldogsághormonok termelődését.
  • A rendszeres mozgás tudatában magabiztosabb leszel. Annak a tudata, hogy teszel az egészséged, a fittséged érdekében növelni fogja az önbizalmadat.
  • A közösen átélt élmények szorosabbra fűzik a viszonyodat a családtagjaiddal, jobban elmélyül a közöttetek lévő szeretet és kapcsolatotok kiteljesedik.

Egy szó, mint száz, itt a Hátizsák menüpont alatt természetet járunk, kirándulunk a családdal. Néha célokat, kisebb teljesítményeket is kitűzünk és közben védjük a természetet. Töltsd velem szabadidődet és remélem, hogy ha a gyakorlatban is megvalósítod a blogon olvasottakat, örök élményeket szerzel majd. Küldj fényképet róla, ha voltál egy itt ajánlott helyen, ha pedig plusz információd van, vagy kiigazítanivaló az idő múlásával, tudasd velünk!

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr5414922040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása