Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Te Valódi Nő vagy?

pixabay1_960_720.jpg

Most választ kapsz a kérdésre és arra, hogy milyen tudatos nőként élni, illetve milyen jele van annak, ha a nőiséged pajzsán valamiféle hiba támadt. (Kép forrása: Pixabay)

– Ó, hát persze, hogy az vagyok, micsoda hülye kérdés! – mormogod ingerülten. – Nézz csak rám! – folytatod.

– Rendben, higgadj már le, nem kell rögtön felkapni a vizet! – nyugtatlak. – Tudod mit? Fussunk neki még egyszer! Másképpen kérdezem: – Te tudatos Valódi Nő vagy?

– Hát ezt nem hiszem el, mondd, te süket vagy? – förmedsz újra rám.

– Oké, indokold meg!

– Figyu, ha nem tudnád azért, mert nuni van a lábam között, képzeld, pasim is van, akihez férjhez mentem sőt, gyereket is szültem, tehát anya vagyok, mindemellett dolgozok egy vállalatnál ja, és főzni is szoktam…

– Ácsi! Állj csak meg – intelek le. Te most csak a női szerepeidet sorolod, de ez nem azt jelenti, hogy tudatos nőként is élsz. Gondolkozz csak el!

Tudatos nő vagy-e?

  • Ha serdülőkorodban gerincferdülést kaptál azért, mert annyira görnyedten jártál, hogy elrejtsd a növekvő melleidet?
  • Ha zsarnoki féltékenységgel bombázod nap, mint nap a férjedet?
  • Ha anyaként folyton telefonzsinóron rángatod a felnőtt gyerekeidet?
  • Ha soha nem főztél még egy jó ételt a családodnak, de a férjed utolsó fillérét is elveszed?
  • Ha először cukorbeteg lettél, majd elkezdett romlani a látásod, de ahelyett, hogy megvizsgálnád a betegséged lelki okait is, csak az orvoshoz mész és szemüveget íratsz fel?
  • Ha a férjed amúgy egy jó ember, de a szex nagyrészt sírással végződik a részedről?

Sajnálom, rossz hírem van: ha nem figyelsz tudatosan magadra, nem veszed a környezetedből jövő „adást”, nem olvasol a jelekből, a rossz érzéseidből és a betegségeidből sem vagy hajlandó tanulni, nem lesz jó vége a folyamatnak. Nem, nem akarlak riogatni, hanem megpróbállak felébreszteni téged. Tudom, nem esik jól. Szunyókálnál tovább, még mindig csak altatnád magad a zsibbasztó félhomályban.

Mi is a tudatosság? Számomra egy fókuszált szellemi-gondolati, szívből jövő-érzelmi figyelem összpontosulás a jelenben arra, ami éppen történik.

Tehát ha te tudatos nő vagy, ez azt jelenti, hogy minden sejteddel arra összpontosítasz, hogy nőként éppen mi történik veled. Ezt próbálod a maga teljességében megélni, elgondolkozol, hogy mi és miért pont úgy történik veled ahogy, mit tanulhatsz belőle, hogyan reagálsz ezekre a történésekre, megpróbálod megérteni, miért azokat az embereket vonzottad magad köré, akik most éppen körülvesznek téged. Ők milyen tükröt tartanak eléd és mi az, amit tanulhatsz tőlük, vagy épp ellenkezőleg mik azok a tulajdonságok, amikből vissza kell venned magadban? Amit nőként teszel, azért vállalod a felelősséget.

Fölismered-e, hogy női léted éppen melyik epizódját éled, tehát pl. Lány, Szerelmes Asszony, Anya vagy Idős Nő vagy-e? Írd meg nekünk! Ha ez meg van, tedd fel magadnak a kérdést, hogy vajon az éppen aktuális női élet-epizódod csak átfolyik rajtad, tehát szerepet játszol vagy meg is éled? Milyen vagy Szerelmes Asszonyként? Légy őszinte magadhoz! Ha soha nem tudod elengedni magad, görcsös vagy, ha soha nem tudod odaadni magad – nem csak a testedet, a lelkedet is értem alatta, ez csak egy szerep marad a számodra. Ha az eggyé válás élményét, a boldog beteljesülést egyszer sem éled meg, ha színleled az orgazmust, becsapod önmagadat. Ez bizony egy rosszul megélt mellékszereped lesz csak, nem pedig egy átlényegült főszerep. Na, és itt érkeztünk el a Valódi Nő fogalmához.

A nő mitől lesz Valódi Nő?

Gyereklányként és idősebb éveimben, még a sok-sok nehézség ellenére is úgy éreztem, hogy nőnek lenni egy különleges – a férfiak most ne hallgassanak ide –, egy megkülönböztetett kiváltság, csak nem értettem, hogy miért. Ha nem is felsőbbrendűnek, de valamiféle titkok leendő tulajdonosának képzeltem magamat. Hittem benne, hogy nem szenvedésre születtünk ide a Földre. Az első ilyen különleges alkalmat az első fiam születésekor éltem meg. Iszonyat nehéz volt, majdnem belehaltam, mégis, amikor sorra szúrkodták belém a méhösszehúzó injekciókat, hogy el ne vérezzek, azt éreztem több órás eufórikus állapotomban, hogy most aztán ide nekem az oroszlánt és, hogy az egész világot le tudnám győzni. Megéreztem valamiféle furcsa hatalmat, hogy jóval több az erőm, mint valójában, egészen különleges, áldott és egyben szent mentális állapot volt. Úgy éreztem, részese lettem valamiféle misztériumnak, beavattak egy titokba. Igen, vallom, hogy a gyerek fogantatásával és megszülésével, a nőt, a teremtés csodájába avatják be. A szülés során pedig átadjuk magunkat egy olyan „fentről” beprogramozott folyamatnak, egy felsőbb bölcsességnek, teljességgel bízunk benne. Ősbizalom ez. Sejtjeinkbe kódolt, intuitív vagyis ösztönös visszatérés a természeteshez, ezért is harcolunk a mai napig is a kórházi szülés kiszolgáltatott körülményei ellen.

A Valódi Nő tehát egy csatornája, vagy közvetítője a dolgok természetes rendjének.

A „Szerelem, bizalom, szépség, őszinteség, hitelesség – csupa női minőségek” /Osho/. Az a Valódi Nő, aki nem nyomja ezeket el magában, hanem ki nem érdemelt ajándékként őrzi őket szívében egy olyan világban, amely e fogalmakat gyengeségnek ítéli.

A Valódi Nő nem vesz részt a világ uralkodó tendenciájában, miszerint ha versenyre akar kelni a férfiakkal, az ő tulajdonságaikat kell kifejlesztenie magában.

A nem valódi nők beszállnak ebbe a vége nem látható versenybe: könnyeket nem látsz az arcukon, egyre inkább észérvekkel érvelnek érzelmek helyett, megkeményítik szívüket, felveszik azt a bizonyos nadrágot, felpumpált izmokat növesztenek, az elnőiesedő férfiak helyére lépnek: autóbuszvezetők vagy rendőrök, tűzoltók lesznek. Karriert építenek az otthon és a kert gondozása helyett, az ételt úgy rendelik, a gyerekeiket a babysitter neveli fel.

wikimediacommons.jpg

(Kép forrása: Wikimedia Commons) Szilikontól duzzadnak ajkaik, hogy így ellensúlyozzák a szívükből-lelkükből eltűnő női tulajdonságaikat.

A Valódi Nő a nem valódi, vagy hamis nő, az eltúlzottan plasztikázott, a szó szerint mű-anyagokkal (pl. műcici, feltöltött száj, póthaj stb.) telerakott nő, esetleg az idealizált, a filmekből, magazinokból ránk néző, kiretusált, „megalkotott” álomnő ellentéte.

A Valódi Nő, az életét nő- és önazonosan,

tudatosan és boldogan

megélő nőnemű emberi lény.  /Valódi Nő/

A Valódi Nő tudatosan éli meg az élete során megtapasztalható női sors-epizódjait (Lány, Szerelmes Asszony, Anya, Idős Nő).

A kulcsszó azonban, hogy boldogan.

Milyen jele van tehát annak, hogy a Valódi Nőség megélésével baj van az életedben?

A legfőbb iránymutató az, hogy mennyire vagy boldog? Mindig erre figyelj! Ha valamilyen oknál fogva az azonosulásod a női sors-epizódjaiddal zavart szenved, a harmóniád sérül, belső személyiséged és külső megnyilvánulásaid diszharmonikusak lesznek. Ha rád néznek, beszélnek veled, jobban megismernek, az emberek csak annyit éreznek, hogy valami „nem stimmel” veled. Ebben a fázisban még vígan éled szerepköreid, max. csak egy szakember vehetné észre, hogy a személyiséged tökéletes burkán rés keletkezett. Voltál már hasonló helyzetben? Melyik női szerepedet játszottad el ekkor? Szerinted van még a Valódi Nőknek valamilyen ismertetőjegye? Te Valódi Nő vagy a fentiek alapján, vagy nem? Indokold meg!

Hogy milyen további jelei vannak, hogy nem tudsz azonosulni valamelyik női sors-epizódoddal, hogy mik okozhatják ezt és mit kell tenned ahhoz, hogy véget vess ennek, elolvashatod a következő posztban, bővebben pedig majd a Valódi Nő kézikönyvben.

Ha szeretnéd, hogy kommented bekerüljön a Valódi Nő kézikönyvbe, csatlakozz a Valódi Nő Facebook csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/427112458156085/?source_id=654622728041634

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr4415191500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása