Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Így díszítsd a lakásod ősszel az évszak-elmélet alapján!

needpixpontcomlogo1024x768.jpgMindenhova narancs-barna-okker színű dekorációt teszel? Ha te magad nyár vagy tél típusba tartozol, nem fogod jól érezni magad. Így válassz a színtípusodnak megfelelő őszi díszítő elemeket! Még a hét elején megveheted. (Kép forrása: Needpix.com) 

Az ősz színei

Bárhova is mész, akár virágboltba, akár egy bevásárlóközpontba, mindenhonnan a narancs-barna színtónusú, kerámiatökök és lámpások, koszorúk, gyertyás asztaldíszek köszönnek rád. Ráerősít erre a színvilágra a világosbarna fényes kerámiagombák hada, az apró madár imitációk, a természetből származó tobozok, gesztenyék, száraz kukoricák, széna vagy szalmabábuk, a bronzosra fújt díszelemek, műanyag gyümölcsök. Boldogan viszed haza az új szerzeményedet, de óvatosan! Ha te magad nem ősz típusú vagy, pár nap után rá fogsz jönni, hogy neked ez nem is tetszik. Mi okozza ezt? Nem akarok nagy ívű, tudományos fejtegetésekbe bocsátkozni most, így csak az egyszerű tényeket írom le.

Dióhéjban az évszak-elméletről

Aki amilyen évszaktípusba tartozik, annak az évszaknak a színei tetszenek neki a legjobban, a neki megfelelő színekkel rezonál együtt, velük létezik harmóniában. Biztosan hallottál már az évszak-elméletről, ami szerint az emberekhez saját bőrük, hajuk, szemük színei alapján valamelyik évszakot hozzá tudjuk rendelni. Te tudod-e, hogy melyik évszaktípus vagy? Tavasz, nyár, ősz vagy tél? A lakásod otthonná alakításának szerintem az egyik alapvető feltétele, hogy a családtagok ún. szubjektív színeivel harmonizáló berendezést alakíts ki, a közös helyiségekbe a többségben lévő évszaknak megfelelő dekorációkat válassz, például ősszel is. Azt gondolod lehetetlen? Szavak helyett képekkel illusztrálva megmutatom neked, hogy lehetséges.

tavaszfelirat1024x734.jpg

Tavasz színvilágú lakásba meleg színárnyalatú, világos, élénk színű dekorációt válassz. Gondolj csak a tavaszi rét virágaira, a sárgászöld fűre, a nap sárgájára, a rügyek türkizére. Ilyen élénk sárga tök-kerámiát válassz borsózöld festéssel, a kapu elé narancssárga árvácskát, vagy élénksárga krizantémot vegyél. nyarfelirat1280x917.jpg

A nyár őszi dekorációja hideg színárnyalatokból, világos, tört színekből áll. A tenger, a Balaton vizének színeit, az ég kékjét-zöldjét, a rózsaszín, lilás virágok vízpárába burkolózó árnyalatait keresd. Ezek a zöld Halloween kerámiák a nyári víz zöldjét idézik a törtfehérre festett széken és hordón. A bejárathoz rózsaszín krizantémot vagy világoskék árvácskát helyezz. oszfelirat1024x734.jpg

Az őszi lakberendezési tárgyak színei melegek, törtek, de sötétebbek, mint a tavaszé. Gondolj a lehulló falevelek, az aranyló napsugár, a beérő termések színeire: okker, mustár, gesztenyebarna, rozsda, olívazöld. A kapu elé mély narancs dekorációt és csokoládébarna vagy kukoricasárga krizantémot tegyél. telfelirat1280x917.jpg

A téli színvilágú lakás hideg, élénk, sötét színeket rejt. Mégis uralkodó színe a vakító fehér, a hóban fekete fatörzsek és ágak, az élénk meggypiros, lila, fenyőzöld és a citromsárga, valamint ezek áttetsző, jeges árnyalatai. Ez a fehér tökökből, sötétzöld mohaágyból, meggypirosra festett csipkebogyókból, ezüst levelekből álló asztaldísz jól mutatna a fekete vagy fehér bútorokból álló minimál konyhád asztalán. 

Érdekes volt számodra a cikk? Szeretnél többet megtudni az évszak-elméletről? Te milyen évszakhoz illeszkedő őszi díszt szerzel be? Mivel 31-én lesz Halloween, pénteken pedig Mindenszentek, a képeken látható dekorációkat Blanka szívesen elküldi csomagban neked. Telefonálj, vagy írj üzenetet a Blanzs Műhelye oldalon: https://www.facebook.com/Blanzs-Műhelye-186892272129916/ Fotózd le, és tedd fel ide az oldalra vagy a Valódi Nő csoportba az őszi díszítésedet!

Ha szeretnéd, hogy kommented bekerüljön a Valódi Nő kézikönyvbe, csatlakozz a Valódi Nő Facebook csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/427112458156085/?source_id=654622728041634

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr3015268430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása