Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Nőként, feleségként így tartsd életben a kapcsolatot, ha múlik a szerelem!

flickrlogo1.jpg

Házassági gyorstalpaló. Meg van a stafírungod, de ez az a 32 tanács, amit nem mondanak el a szüleid az esküvőd előtt. S lefogadom, hogy a múlt heti házassági kampányban is csak töredéke hangzott el. Gondoltam összegyűjtök néhány hasznos, tapasztalaton alapuló javaslatot - ezúttal nőknek - a Házasság hete margójára.  (Kép forrása: Flickr) 

Mindenki – anyád, apád, rokonaid – csak azt kérdezik: „Mikor lesz az esküvő?”. Lázasan készítenek rá téged, pakolják a hozományod, kapsz bútort, nászajándékba mosógépet, gyűlnek a lábosok, a törülközők. Minden háztartási dologra felkészítenek de, hogy hogyan kell aztán egy férfival együtt élni, arra még tippet se kapsz. Mivel én is így jártam, – igaz csak 12 év után – de el is váltam a férjemtől. Utólag visszanézve, nagyon sokat tanultam ebből a kapcsolatból, ezért indulásnak csak azt javasolhatom, hogy

- mielőtt házasságot kötnél, élj egy fedél alatt minél több férfival. Ha csak egyetlen hétig, akkor addig. Ha két hónapig, akkor addig. Tudom, hogy megszólhatnak érte, de ne törődj vele! Az így megszerzett tudás, kamatostul fog megtérülni számodra a későbbiekben, akár a nagy Ő kiválasztásánál, akár a leendő házasságod mindennapjaiban! Most megpróbálom neked összeszedni, hogy mik is segíthetnek téged a házasság hosszú évei alatt, amikor már múlik a szerelem. Mert hogy el fog múlni, képzeld el!

Íme a 32 tanács, amiket gyakorolva jobbá teheted kihűlőben lévő párkapcsolatodat.

Itt most ne abba köss bele, hogy de ő mit tesz? Most nem ezzel foglalkozunk hanem azzal, hogy te mit tudsz megtenni. Ne azt kommenteld, hogy de miért általánosítok? Valamint a felszólító mondatokon se akadj ki. Nem ez a lényeg.

- A szerelem elmúlása után a szeretet a hétköznapok bearanyozója, tartsd életben! Ne keseredj el, hogy az a nagy láz már elmúlt, és helyébe egy kölcsönös vonzalmon, egymás tiszteletén alapuló – való igaz, hogy nem feltételek nélküli –, de akár a sírig vagy azon túl is összekapcsoló szeretet lép. A rossz hírem annyi, hogy magától ez sem él, táplálnod kell a parazsát. Mivel? Közös élményekkel, családos időtöltésekkel, egy csodás vacsorával, ünnepekkel, az ő szeretet-nyelvével, egy rendhagyó időpontban történő intim együttléttel, extra figyelmességgel

afpontmillogo.jpg

(pl. veszel valamit a kedvenc hobbijához, akár vele együtt műveled), egy odabújós híradó-nézéssel, a haja börzögetésével, az elért eredményeitek átbeszélésével, közös tervezgetéssel, a gyermeketekben lelt örömmel, az egymásra szánt idővel stb.

- Lepd meg őt! Mindegy, hogy mikor, mindegy, hogy mivel, de mindezt jó érzékkel. Neki is lehet gyengéje a kedvenc csokija, egy általad sütött csodás sütemény, vagy egy új fogtisztító rágóka az egyetlen szíve csücske kutyájának. Ugye te is szeretsz virágot kapni?

- Ünnepeld meg az ünnepeket! Talán furcsán hangzik, de a régen együtt élt nagycsaládok megszűnésével, a hagyományok, családi szokások megtartása, átörökítése a gyermekekre nagyrészt az asszony feladata. Rajtad múlik, hogy ismerd a fortélyokat, hogy varázslatossá tedd az ünnepeiteket, hogy felejthetetlen legyen az a sokadik, de 50. kerek születésnap, hogy a legszürkébb, hideg téli szerdát is fel tudod-e, fel akarod-e dobni egy forró fahéjas-szilvás teával, vagy forralt borral, egy csodás – illatos sütőtökkel.

- Legyél a legjobb barátja! Ez úgy valósulhat meg, ha fenntartod és kifejezed érdeklődésedet az iránt, ami őt érdekli, meghallgatod a híreket, felcsippentesz néhány politikai-közéleti morzsát, tudod, hogy mi az újdonság a magyar sportban, együtt szomorkodsz vele egy nagy sportoló életből távozásán, megvarrod a már régen kiszakadt Ferraris, Schumacheres díszpárnahuzatát, kerékpározz vele, menj el vele meccsre, ismerd meg az autókat-motorokat, vegyél részt a kedvtelésében. Hallgasd meg, ha problémája van, adj tanácsot, ha kikéri a véleményedet valamiről. Kérdezd a munkájáról, ne szóld le a kedvenc haverjait, kivéve, ha okod van rá.

- Az anyja legyen a legjobb barátnőd! Hiszen valahol minden férfi az anyját keresi a nőben. Ha felül tudsz kerekedni a generációs különbségeken és megnyered az anyóst magadnak, rengeteg konfliktustól és veszekedéstől, keserű pirulától kíméled meg magatokat, az egész családot.

- Főzd le vagy süsd le az anyóst! A férjednek az anyja főztje lesz mindig is az etalon, amihez a te főztödet fogja állandóan hasonlítani. Éppen ezért soha ne szapuld a kajáját, mert az akkor is a legfinomabb az uradnak, ha az anyja éppen elcukrozta. Viszont az évek alatt, ha szeretettel és érzéssel, érdeklődéssel próbálsz a konyhaművészethez közelíteni, megjönnek az első sikerek, netán megfőzöl/sütsz egy olyan új receptet, amit az anyósod nem ismert, a férjednek pedig ízlik, akkor „legyőzöd” a mamát és a párod a mennybe fog meneszteni.

- Engedd szabadon! Nem a te tulajdonod, milyen jogon sajátítod ki magadnak? Tévedsz, ha azt hiszed, hogy minél rövidebb pórázon tartod, majd betörheted. Épp ellenkezőleg, annál jobban fog menekülni tőled. Viszont ha érzi a szerető szabadságot, amit adsz neki, mint a bumeráng, mindig visszatér a közeledbe.

- Fejlődj vele együtt! Ez vonatkozhat a szellemi, üzleti, világnézeti vagy spirituális fejlődésre. Ha létrehoztok egy közös vállalkozást, akkor segítsd őt ebben. Ha elhatározzátok, hogy „piacozni” fogtok, akkor bizony segíts neki az árubeszerzésben, az előző esti összepakolásban, árazásban, és kelj fel időben, hogy korán indulni tudjatok, ne neki kelljen téged kiverni az ágyból. Ha szellemi téren érzed, hogy kezd elhúzni melletted, mert téged leköt a gyereknevelés, vagy lemaradsz a baráti társaságtól, lépéseket kell tenned, különben előbb vagy utóbb kimaradsz az életéből.

- Ismerkedj meg a vallások párkapcsolati tanácsaival. Lehet, hogy idejétmúltnak tartod, de hiszem, hogy a férfi-nő kapcsolat eredeti, isteni elrendezésének megismerésével új megvilágításban láthatod magatokat, egy tükröt kapsz magad elé. Megkeresheted, hogy milyen is vajon az ún. bibliai feleség ősi mintája, az a bizonyos szelíd és csendes jellem, aki nem a külsője cicomázásával hívja fel magára a figyelmet, hanem szorgalmas keze munkájával. „Vigyáz a házanépe dolgára, és a restségnek étkét nem eszi.” (Péld. 31:27). Ha te egész nap otthon vagy, mégis a férjed mindig koszos otthonba megy haza, el nem mosogatott edényhalmok várják még délután is, vajon elvárhatod-e, hogy ne tegye szóvá neked?

- Tartsd rendben az otthonotokat, mert a legtöbb férfi szeret tiszta lakásba hazaérni! Tulajdonképpen az előző bekezdés idézetét akár ide is írhattam volna.

- Tiszteld a férjedet! Ez is bibliai tanácson alapul. Azt jelenti, hogy támogasd a férfit a döntéseiben, és működj vele együtt a családi terveitek megvalósításában. Mielőtt viszont a férfiak elkezdenék verni a mellüket, vegyék figyelembe, hogy ezt a férfinek ki is kell érdemelnie. Még pedig az ő szeretetteljes, erkölcsös, hazugságmentes értékrendjével. Viszonozni pedig azzal, hogy szeretetet, megértést mutat a felesége iránt.

- Ne légy házisárkány! Ez azt jelenti, hogy ok nélkül zsörtölődsz apró, pitiáner dolgok miatt pl. miért nem a végéről nyomja ki a fogkrémes tubust, folyton beleszólsz a vezetésbe, pedig még jogsid sincs stb. Te mibe szólsz folyton bele? Miért tromfolod le, nap mint nap? Már megfogadtad pedig, hogy nem szólsz be ezért vagy azért, de egyszerűen nem tudsz leszokni róla? Azonosítsd be ezeket, és hagyd el, mielőtt ő fog neked beszólni és meg leszel sértődve. Szóval ne sárkányosodj el az évek alatt, ha csak 1-2 órára jár el a haverokkal minden héten egyszer, akkor engedd el jelenetek nélkül, legalább te is tudsz egy kicsit pihenni-olvasni-chatelni a barátnőkkel.

- Ha úgy döntesz, hogy megmondod a tutit, akkor mindig indokold meg neki, és közöld vele azt is, hogy ez vagy az a tette, mondata milyen érzelmeket váltott ki belőled! A férfi agy adatokra épít, realista, elemző agy. Ezért nem elég csak vagdalózni, hogy pl. mostanában kevesebbet szexelsz velem. Konkrét kimutatással készülj, mert az első kérdése az lesz, hogy miért, mikor voltunk együtt utoljára? Az érzelmeidet azért fogalmazd meg neki, mert ő ezeknek nem tulajdonít jelentőséget. Eszébe se jut, hogy azzal, hogy kiveszi a nasit a kezedből egy szó nélkül (értsd: még csak le se tol érte), és elteszi a szekrénybe, te napokig tartó lelki fájdalomtól fogsz szenvedni, és addig jutsz a belső hanggal folytatott eszmefuttatásodban, hogy már nem is szeret téged. Pedig dehogynem, hiszen éppen ezért vette ki a chipset a kezedből.

- Kedvesen beszélj vele! Persze, csak ha mega akarod tartani. Ha el akarod űzni magad mellől, akkor nyugodtan tedd ki: „Már nem szeretlek!” vagy „Keress más nőt magadnak!”. Csak aztán ne csodálkozz, ha meg is fogja tenni. Ha hétről-hétre táplálod az elméjébe e gondolatokat, előbb-utóbb te fogod megteremteni, hogy más nő kerül az életébe.

- Felejtsd el a hisztit! A férfiak nem tudnak mit kezdeni vele.

pixabaylogo.jpg

Számukra értelmezhetetlen a felfokozott nyivákolós-sírós-kiabálós epizód. Magadról is csak kiállítod vele a szegénységi bizonyítványt, hogy mennyire éretlen vagy még, bár azt hiszem X kromoszómához kötött, hiszen anyukám pl. volt, hogy 70 éves kora körül, akár velem szemben is használta fegyverként. Csakhogy a hiszti, mindig fordítva sül el: vagy nem érsz el vele eredményt, vagy ha enged is a párod, csak az irántad érzett részvét miatt, vagy fél attól, nehogy megőrüljél :-), de ha gyakran alkalmazod, el fogod ijeszteni vele.

- Ha veszekedtek, ne harcolj vele, nincs értelme! Jó, mit prédikálok én is, hiszen fiatal koromban hogyne, harcoltam én is. Veszekedtem hát nagy hanggal, a pizsamája nyakát tépve, bőrdarabbal a körmöm alatt. Akarod tudni? Vagy így, vagy úgy, de mindig vesztettem: ha mindent megelégelve ő ment el otthonról, akkor ezzel. Ha ő rakott ki engem a lépcsőházba, mint Frédi a dínót az ajtó elé :-), akkor pedig azzal. Saját magamat szívattam meg mindig: plusz melót okozva (pizsama- és hálóingvarrás), vagy a kialvatlanságot learatva. Ha fafej, úgyse győzöd meg, a férfi nem fog egy nőtől tanulni… Így ha rám hallgatsz, az egészet ráhagyod, a veszekedést elkerülöd.

- Köszönd meg, ha segít neked valamiben! Sok nő elfelejti kifejezni a köszönetét ha a párja megpucolja a zöldséget a hétvégi ebédhez, ha leviszi a szemetet, ha magától vásárol valamit a háztartásba. Ne azzal vágj vissza, hogy mert neked ki köszöni meg, hogy ugyanezeket megteszed!? Egyszerűen jól esik neki, a férfi énjének, vagy ego-jának vagy tudom is én minek. Szerintem ők is pontoznak minket: szóval szereztél vele egy jó pontot, gondolj erre. Nem biztos, hogy csak szóban teheted ezt meg. Lehet, hogy egy puszinak jobban örül. Ezt neked kell tudnod! Apropó, menniyre ismered őt? Ehhez két dolog is kapcsolódik!

- 1. Ismerd meg a múltját, gyerekkorát, előző kapcsolatait! Vagyis fedezd fel őt, saját magát. Ha érzékenyen, megfelelő pillanatban, esetleg egy pohár borral a kézben kérdezgeted humorral, kedvesen, nagy-nagy titkokat tudhatsz meg. Persze ekkor arra is fel kell készülnöd, hogy nem biztos, hogy jól fog esni, ha megtudod, hogy miért épp az Adriennt szerette a legjobban. Légy együttérző, ha valami ingoványos talajra érkezel, észreveszed, hogy nehezen akar egy kérdésre válaszolni, vagy folyton kitér a dolog elől, akkor inkább napold el a dolgot. Egyszer nekem is rossz érzést okozott, hogy egy korábbi kapcsolatáról nem akart soha beszélni. Míg egyszer aztán kibökte, hogy rövid együtt járás után nem sokkal, a piros üdítős autóval járó, területi képviselőként dolgozó lány, egy közeli faluban, egy éles kanyarban kisodródott munka közben és meghalt. Hirtelen kiszáradt a torkom, és alig tudtam a sajnálom-ot kinyögni. Na ne félj, többet nem kérdeztem róla. Úgy hogy ne erőszakold az oknyomozást, csak ha ő is benne van a játékban.

- Hallgasd meg őt! A férfiak általánosságban kevésbé beszédesek. Ezért ha te kérdezed, akkor mindenképpen így illik, de ha magától fordul hozzád, azt mindig nagyon méltányold, ne szakítsd állandóan félbe. Hagyd, hogy magától elmondja amit gondol és értékeld nagyon magadban, hogy hozzád fordult. Ne vágj közbe valami teljesen más témával, ráérsz később is elmondani, hogy anyád meglátogat benneteket a hétvégén.

- Öleld a kebledre a félelmeit, a gyengeségeit! Ne nézd le őt ezekért. Előbb nézz magadba, te mitől félsz és mi nem megy neked.

cookpixabaylogo.jpg

Fogadd el, ha a férjed nem sikeres a villanyszerelésben, de helyette szívesen kitakarít, vagy segédkezik a konyhában. Bocsásd meg, ha nem tud bemenni az apás szülésre, mert elájul a vértől, de aztán minden éjjel ő melegíti a tápszert a cumisüvegben, hogy kárpótoljon ezért.

- Ne hánytorgasd fel a hibáit! Talán ő maga is tisztában van ezekkel, dolgozik is rajtuk, de hát ő is csak emberből van, és így van, amin nem tud változtatni valamiért. Hiába mondom el én is az amúgy tisztaságot szerető, és érte tevő páromnak, akár századszor is, hogy ne tegye be a koszos cipőt az előszobában a cipős szekrénybe. Szerinted? Falra hányt borsó a szövegem, így most már nem mondom, inkább kiveszem, lemosom, megszárítom és újra berakom.

- Építsd le a saját illúzióid! Hiszen amit ezek közvetítenek őróla, azok csak a te agyszüleményeid, a te vágyaid, amiket megpróbálsz rá kivetíteni. Próbáld meg látni is őt, mikor ránézel, hogy milyen is ő valójában, és hántsd le az általad rápakolt maszk rétegeit. Tudom, fájni fog. A lelkedbe mar majd az érzés, hogy a nagy Ő még se ilyen vagy olyan, amilyennek eredetileg elképzelted. Helyette viszont ajándékba kapsz majd egy új férjet, akit újra meg kell tanulnod szeretni. Csak azt kívánom ehhez a kemény munkához, hogy lásd meg lényében a szépet, fókuszálj a pozitív tulajdonságaira, emeld fel őt a szíveddel egyre feljebb és feljebb.

- 2. Ismerd meg a férjed/párod szeretet-nyelvét! Gary Chapman, Egymásra hangolva című könyvében magyarázatot találhatsz arra, hogy miért van az, hogy míg te egész nap többször is elmondod neki, hogy „Szeretlek!”, hogy „De jó, hogy levitted a szemetet!”, vagy „Köszönöm, hogy elvitted a kutyát sétálni!” – hiszen a te szeretet-nyelved az „Elismerő szavak”. Addig ő a rég elhangzott, egyszeri alkalom óta ki nem mondja, hogy szeret, ha erőszakolod akkor sem, nem dicsér, nem köszön meg semmit neked. Viszont besegít a gyereknevelésbe, lehúzza az ágyneműt, kiporszívóz azért, mert az ő szeretet-nyelve a „Szívességek”. 5 ilyen szeretet-nyelv van: ha megismered, hogy melyik az, amit a párod kedvel, sokkal szorosabbra tudod fűzni vele a viszonyt, és egyből nyilvánvalóvá válik számára, hogy még egy vagy több évtized eltelte után is szereted.

- Fogadd el, hogy más a véleménye! Ez adódik a férfi mivoltából, és abból, hogy egy más ember, mint te. Tudom, hogy nehéz, de nem érthetünk abban is egyet, hogy a magas fényű járólap jobb a fürdőszobába vagy a matt, hogy kenyérből csináljuk a szendvicset vagy zsemléből, hogy elér-e a koronavírus fertőzés Magyarországra vagy nem, a P. Bea énekesnő normális-e vagy nem. Kemény munka, bevallom, hogy én is küzdök ezzel (is :-) ), vagy kerülöm a kényes ütközési pontokat, vagy hozzáedzem magam, ahogy Kriszti ajánlotta nekem: „Mit foglalkozol ezzel? Fogadd el, hogy minden embernek más a véleménye és kész!”.

- Ne játszd el a bizalmát! Csak egyszer kell hibáznod, van olyan férfi, aki soha nem fog megbocsátani. Mivel ez a hosszantartó párkapcsolat alapja, ahogy neked is fájna, ha megcsalna, ugyanúgy neki is fáj, még ha ezt nem is látod rajta. Erre is igaz a mondás, hogy „Megbocsátani meg lehet, de elfelejteni sosem.” Az eljátszott bizalmú viszony nem olyan, mint a töltött káposzta, felmelegítve ez nem lesz jó, keserű szájízt hagy maga után.

- Bocsásd meg, amit meg lehet! A megbocsátás a te csodád: rajtad könnyít és nem azon, akinek megbocsátasz. Egy, a száját akaratlanul elhagyó mondat, egy félreértés miatt való elrohanás otthonról, egy görbe este a haverokkal, egy veszekedés, egy szex utáni gyors fal felé fordulás, ha lehurrog téged.

peakpxlogo.jpg

Ezek mind, mind megbocsáthatók, ha őszintén kéri és nem ezredszer fordulnak elő. Viszont te szabod meg a határt! Azt a korlátot te állítod fel, hogy mit és hányszor követhet el ellened. Azt pedig, hogy lealázhat-e téged mások előtt, hogy elcsattanhat-e az a bizonyos első pofon, hogy lesöpri az asztalról az általad főzött, neki nem ízletes kaját, hogy beveri a gyerek fejét a konyhaasztalba egy jól megküldött tarkóssal, hogy belemész-e, hogy tanúskodj a biztosítási csalásához, hogy szétteszed-e neki akkor is, ha erőszakosan közelít, hogy megsemmisíti a női lelkedet, hogy az ilyenek után még vele maradsz – ezt mind te döntöd el, hogy megbocsátod-e? Hogy megbocsátod-e a megbocsáthatatlant?

- Ne feledd: te is bocsánatot kérhetsz, ne szégyelld! Ha váratlanul behisztizel valamiért, amit utólag megbánsz, vagy alaptalanul féltékenységi jeleneteket produkálsz, főleg mások előtt, vagy nyomozol utána valamiért, és ő rájön, jobb, ha elnézést kérsz. Nagyon bele tudunk mászni a lelkivilágukba és sokszor nem is sejtjük, hogy miért.

- Tartsd tiszteletben az általa világossá tett határokat! Mindenkinek van valami heppje. Így ha neked is elmond valamit, hogy ezt vagy azt ne tedd meg, mert akkor vége, nem érdemes tesztelgetni. A volt férjemmel például szokásunk volt, hogy ha összevesztünk valamin, akkor hol ő, hol én elmentem otthonról sétálni egyet, vagy baráthoz-barátnőhöz, és pár óra alatt kiszellőzött az ember feje. Akivel utána megismerkedtem, a kezdeti szakaszban, egy összeveszésnél bevágtam magam az autóba és elhajtottam. Másnap persze találkoztunk, és kérdőre vont, hogy mi volt ez? Mondtam, hogy mi ezt gyakran alkalmaztuk a korábbi kapcsolatomban. Erre ő felvilágolt, hogy akkor ezt jó lesz, ha elfelejtem, mert „Ez itt nem lesz szokás!”. Azóta nem teszteltem egyszer se le.

- Amikor csak úgy gondolod, simogasd meg! Nem „úgy”, hanem az arcát, a haját, a kezét. A női gyengédség a férfi elgyengüléséhez, „ártalmatlanításához”, neveléséhez vezető egyik biztos út. A hatalmadban tudod tartani vele.

- Alkalomadtán éleszd fel a szerelem tüzét! Ez is nehéz, de lehetséges. Olyankor – mivel ez döntés kérdése –, az agyadat át kell állítani ilyen szexes üzemmódba. Újra elő kell venned, a koncentrációd középpontjába kell emelned, ami lesüppedt a tudattalanodba. Tudatosítsd magadban, hogy te szereted a párodat, hogy te ugyanúgy kívánod őt, mint tizenöt évvel ezelőtt és tégy lépéseket ezért. Akár a test szintjén is: végezz medence- és gátizom erősítő tornagyakorlatokat, sportolj egy kicsit vagy táncolj, erősítsd a hasizmodat, ismerd meg a szexuálenergia növelésére alkalmazható gyakorlatokat, de szerintem kiváló az ún. urofitnesz torna és ki tudja még mi minden. Nézz ilyen témájú videókat, hallgasd meg szexuálpszichológusok előadásait, olvass férfiaknak készült „felnőtt” magazinokat, tölts le erotikus filmeket a netről, próbáld ki a táplálék-kiegészítőket, vásárolj új fehérneműt, pihenj sokat, képzeld el magatokat szeretkezés közben, beszélj a témáról a barátnőiddel, fedezd fel újra, ha egyedül csinálod stb.

- Soha ne zsarold a szexszel! A férfiak szerint ez a legrosszabb női fegyver. Ami azt jelenti, hogy hosszú távon bizalomvesztéshez, elhidegüléshez, végül megcsaláshoz vezet.

- Emlékezz vissza arra az arcára, alakjára, amikor megszeretted őt!

flickrboyslogo.jpg

Ha nehéz az évek távlatából felidézni, akkor keress egy olyan fényképet, amin őrülten tetszik a párod a mai napig. Nekem van egy ilyen, ahol három barátjával áll, félmeztelen felsőtesttel, látszanak az izmai, a szőke, napszítta hajtincsei. Látni azt az igazi, életerős, férfitestet, amit a sármos, jóképű arc koronáz meg, mindezt pedig a nevető, bohém fiatalság keretezi. Tehát, borítsd ki a fényképes fiókokat, vagy irány a fotós mappák halmaza és keress, amíg nem találsz egy ilyet. Majd hívasd elő kb. levelezőlap nagyságúra, tedd bele egy keretbe és tedd ki az éjjeli szekrényedre! Amikor magad alá kerülsz lelkileg, vedd kezedbe ezt a fotót és éld újra át a szerelmet, amit még a legelején éreztél. Figyeld meg magad: szinte önkéntelenül mosolyra szalad a szád, simogatásra indulnak az ujjaid az arca felé. Mikor hazajön a melóból, ezt, a fényképen szereplő arcot fogod újra látni a jelenlegi helyett. Próbáld meg, semmit nem veszítesz vele. 

32 tanács, nem kevés. Neked elmondták annak idején ezeket vagy csak az életed során tanultad meg? Szerinted hasznos lenne a fiatal nőknek ezeket megtanítani? Mi az, amivel te még kiegészítenéd a fentieket? Mindnyájan tanulunk belőle…

Ha szeretnéd, hogy kommented bekerüljön a Valódi Nő kézikönyvbe, csatlakozz a Valódi Nő Facebook csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/427112458156085/?source_id=654622728041634

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr2715483834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása