Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Támogasd nőként Székelyföld önállósági törekvéseit! Itt teheted meg online.

1flickrnyitologo_1.jpg

Alakítsd most te a jövőt! Számít a szavad! Gyűjtsük össze az egymillió aláírást május 7-ig! Végigvezetlek a 9 lépésen. (Kép: Flickr) 

Kedves Valódi Nő társam!

Az aláírásgyűjtést a Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezése indította el, amely 6 éven át pereskedett az Európai Bíróságon csak azért, hogy elindíthassa egyáltalán magát a folyamatot! Csajok! Nem hagyhatjuk, hogy ez a sok idő és energia, férfi társaink munkája kárba vesszen! Ha aláírod, ezzel te is kinyilvánítod, hogy támogatod a határon túli magyar testvéreink, testvérnőink sorsát. A mozgalom jelmondata: „Székelyföldért megmozgatjuk Európát.” Ez egy olyan ügy, amiben neked, lánynak, nőnek, feleségnek, anyának, nagyinak hatalmas szavad van, az aláírásoddal emberek, magyar családok sorsán javíthatsz. Még csak 187 520-an „írták alá”, tehát van mit tenni !!!

2nemzetiregiokponteuhibalogo.jpg

(Blokkolják a nemzetiregiok.eu-t? Elsőre nem sikerült bekerestetni a Google-lal az aláírások gyűjtésére hivatott oldalt, helyette az alábbi hibaüzenetet kaptam: Error establishing a database connection vagyis Probléma lépett fel az adatbázissal való kapcsolódáskor. Ami talán harmadik próbálkozásra sikerült, a bővebb tájékoztatás oldal.)

A honlap információiból megtudható, hogy

az aláírásgyűjtés célja – a háziasszony nyelvére lefordítva: a határainkon kívüli magyar lakta részek területi hovatartozásának, önazonosságának megőrzése, vagyis maradjon Székelyföld székelynek stb. továbbá elérjük, hogy e területek igazságos mértékben részesedjenek az uniós forrásokból, megelőzve ezzel mesterséges elszegényítésüket. A kezdeményezés közelebb visz ahhoz, hogy Székelyföld önálló régió legyen.

Itt tudod aláírni online: http://nemzetiregiok.eu/ és kaphatsz bővebb tájékoztatást a mozgalomról, a támogatókról stb.

  1. A fenti sorban a narancssárgával kiemelt „Támogatom” gombra kattintasz. Ez visz rá a kitöltendő dokumentumra.

Vagy pedig az előző pontot lehagyva, a következő linkről.

A legrövidebb módja az "aláírásnak", támogatásnak: https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

3onlinealairaslogo.jpg

  1. A poszthoz csatolt fényképen is látható ablakban kiválasztod az országot: Magyarország.
  2. Válassz személyazonosító okmányt: pl. személyazonosító igazolvány.
  3. Alá írd be az okmányod azonosító számát, személyi esetében Okmányazonosító-ként találod a plasztik kártyádon.
  4. Utónév vagyis a keresztnevedet kérik előbb. Ha ad fel felugró ablakban verziókat, nekem például ha abból választottam, nem vette be, ezért jobb ha a billentyűkkel írod be a neved.
  5. Családi neved vagyis vezetékneved írd be alája. Itt is úgy írd be, az a biztos.
  6. Válaszd ki az állampolgárságod pl. magyar.
  7. Kapsz egy számokból és betűkből álló kombinációt, amit az alatta lévő téglalapba be kell írnod.
  8. Teszel 2 pipát az adatok valódiságáról nyilatkozathoz és az alatta lévő adatvédelmi és kezdeményezés ismertető nyilatkozathoz.
  9. Végül a TÁMOGATOM kék pöttyre kattintasz.

4nyilatkozat_azonositologo.jpg

Akkor érvényes az online támogatásod, ha a Köszönjük! felirat mellett, kapsz egy nyilatkozat azonosító számot, a kitöltés dátumával együtt! A nyilatkozat azonosító számodat le is töltheted egy szintén kék felületre kattintva,

5signaturejpglogo.jpg

melynek eredményeként egy pdf dokumentumot kapsz „signature” elnevezéssel, a képen látható tartalommal.

Ezután még meg is oszthatod a kezdeményezést a közösségi média felületeken rokonaiddal, barátaiddal, ismerőseiddel és bátorítsd őket az aláírásra!

Hiszem, hogy te is szívügyednek érzed határainkon kívül ragadt, magyar testvéreink sorsát, amit – ha nem teszünk valamit – megpecsétel a romániai magyar lakosság 55%-ának vidéken élő hányadának, ellehetetlenülő végzete: az elmaradt gazdálkodási módszerek, a drága gépek, a minimális pénzügyi megtakarításaik, az alacsony felvásárlási árak, a kereskedelmi hálózatok terjeszkedése, a gyógyszerhiány, a rossz utak okozta elszigeteltség, a fiatalok elvándorlása, a föld olcsó felvásárlása, a stratégia nélküliség stb. miatt. A kitörés sarkalatos pontja, hogy a régió gazdaságilag megerősödjön, amiben ott élő nőtársaink is - támogatásunkkal - ki tudják venni osztályrészüket, ha képzésekkel segítjük őket, hogy ki tudjanak emelkedni a háztartásbeli szerepkörből, ha két kezük termelő munkájának csodás produktumát - legyen az kézműves sajt, lekvár, szörp, teakeverékek, vállalkozóként tudják értékesíteni a szerveződő kézműves piacokon. Mozgassuk meg együtt Székelyföldért Európát!

6b_keszul-az-afonyalekvar-gall-erzsebetnelkronikaonlinepontro.jpg

A fenti képen Gáll Erzsébet gyergyószentmiklósi íz- és szörpkészítőnél készül az áfonyalekvár. (Kép: kronikaonline.ro)

Te mit tennél még hozzá, mivel érvelnél, hogy miért használjuk ki ezt a lehetőséget? Mivel buzdítod ismerőseidet, hogy ők is támogassák a felhívást nyomtatott aláírásukkal vagy online támogatásukkal?

Ha szeretnéd, hogy kommented bekerüljön a Valódi Nő kézikönyvbe, csatlakozz a Valódi Nő Facebook csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/427112458156085/?source_id=654622728041634

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr7815504342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása