Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Csodálatos vintage, repesztett tojások húsvétra

1nyitologok1280x857.jpg

Rendeld meg a hozzávalókat még ma, és készítsd el őket 12 lépésben. Grátisz tojástartó gyűrű leírást találsz a posztban.

Hozzávalók: (egy vastagabb hungarocell darab, amibe majd beleállítod a pálcára szúrt tojásokat), 3 db kicsi (6 cm magas), 1 db közepes (8 cm magas) és 1 db nagy (10 cm magas) hungarocell tojás, finom szemcséjű csiszolópapír, 5 db saslikpálca, vagy kihegyezett hurkapálca, fehér akril alapozó festék, 1 db vékony ecset körbevizezni a papír-mintákat, puhaszőrű, lapos ecset a festéshez, levendula-, pillangó-, madár-, virágmintás szalvéták vagy rizspapír tetszés szerint,

2szilikon1024x817logok.jpg

1 db szilikon hosszúkás virágminta,

ragasztópisztoly, Dekor Paint Soft krémfehér festék (Pentart), színes festék (pl. antik rózsaszín, mohazöld, levendula lila stb.), ha színes tojásokat szeretnél, matt decoupage ragasztó, 1-es és 2-es fázisú repesztőlakk, sötétbarna olajfesték vagy patina az antik hatás eléréséhez, puha rongydarab, réz antik csipkeszerű gyöngykupak szerelék a tojások tetejére.

Elkészítés:

3montazslogok.jpg

  1. A hungarocell tojások illesztési peremeit finomszemcsés csiszolóvászonnal csiszold le, és a tojásokat szúrd fel a hurkapálcákra.

4alapozas1024x549logok.jpg2. Ezután kend le őket a fehér akril alapozó festékkel, puhaszőrű ecsettel, és állítsd őket függőlegesen a nikecell darabba, hogy megszáradjanak.

5szalvetak1000x646logok.jpg3. A színes szalvétákból, rizspapírból tépkedd ki a mintákat. Figyelem: a szalvétáknak csak a legfelső rétegét használjuk majd!

6mintak1000x563logok.jpg

Tipp: vékony, vizes ecsettel, ha körbekened a mintákat, könnyebben ki tudod tépni őket.

7szilikon.jpg4. A szilikon mintát ragasztópisztollyal, szakaszosan ragasztva, ragaszd fel a közepes méretű tojásra.

8kremfeher1024x754logok.jpg5. Ha megszáradt az alapozó, a tojásokat fesd át Dekor Paint Soft krémfehér festékkel, a lapos ecsettel.

9szines1024x908logok.jpg6. A közepes tojás aljára és tetejére antik rózsaszínnel fess egy tömött virágpöttyöt, valamint kend át a szilikon mintát. A nagy tojás tetejére és aljára fess egy mohazöld, tömött virágpöttyöt, valamint mindkét oldalára egy-egy hullámos sávot.

10szalveta1000x581logok.jpg7. Válaszd le a szalvéta minták legfelső rétegét.

11decoupage1024x844logok.jpg8. Matt decoupage ragasztóval ragaszd fel a kitépett mintákat a tojásaidra. A minta alá és a tetejére is kenjél a ragasztóból a lapos ecsettel. Tipp: ha sietsz, a festék és a ragasztó száradását siettetheted, ha hajszárítóval meleg levegőt fújsz 5-10 centi távolságból.

12repeszto11000x908logok.jpg9. Ha megszáradtak, a repesztőlakk 1-es fázisával a tojások teljes felületét kend át a lapos ecsettel, a szilikon mintát hagyd ki. Figyelem: a lakknak már egyik fázisát se hajszárítózd, mert úgy szebb repedések alakulnak ki, ha magától reped meg!

13repeszto2893x1024logok.jpg10. A repesztőlakk 2. fázisát bőséggel hordd fel, hogy mindenhol fedje az első réteget. Viszont ügyelj, hogy meg ne folyjon, ezért fontos, hogy tökéletesen függőlegesen állítsd be száradni a hungarocell táblába! Különben marad egy dudor ott, ahol összegyűlik a mézgás anyag.

14patina1000x699logok.jpg11. Ha kialakultak a repedések, puha rongyra tegyél sötétbarna olajfestéket vagy patinát, és szépen dörzsöld be a repedésekbe az antik hatás eléréséhez.

15kupak1024x802logok.jpg12. A tojások aljára és tetejére ragassz ragasztópisztollyal antik, réz, csipkeszerű gyöngykupakokat.

Tojástartó gyűrű nagy méretű tojáshoz

16gyuru1000x747logok.jpg

Fáradtzöld kartonpapírból vágj egy 16 cm x 2,5 cm-es téglalapot. 1 cm-es átfedéssel, ragasztópisztollyal (sima ragasztóval szétugrana) ragassz gyűrűt belőle. Vágj még 2 db levélformát a kartonból, és ragaszd az egyiket oda, ahol a gyűrű átfedési vonala van, a levél végére ragaszd rá a virágodat, a másik levélkét ragaszd a virág széle alá kissé becsúsztatva.

17virag1024x577logok.jpg

Kemény, mintás papírból vágj spirál-virágot, és egy saslikpálca hegyes végére, kívülről befelé haladva, tekerd fel,

18virag900x877logok.jpg

és egy pötty ragasztóval, ragasztópisztollyal rögzítsd az utolsó virágszeleten, amíg hűl a ragipötty, tartsd lenyomva. A kész virágot majd a tojástartó gyűrűre ültetjük.

Ha kedvet kaptál a fentiek elkészítéséhez, rendeld meg a hozzávalókat Rékától! A dekorációkkal, hozzávalókkal, elkészítéssel kapcsoltban telefonálj, vagy írj üzenetet az A Kézműves bolt oldalon: https://www.facebook.com/akezmuves.bolt/ . Ha elkészítetted, fotózd le, hogy milyen tojásaid lettek, a képeket töltsd fel a Valódi Nő Facebook oldalára. Milyen tojás-díszítési technikát javasolsz még, ami látványos és könnyen elkészíthető?

Ha szeretnéd, hogy kommented bekerüljön a Valódi Nő kézikönyvbe, csatlakozz a Valódi Nő Facebook csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/427112458156085/?source_id=654622728041634

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr3216478782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása