Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Menüismertető – Te várad

atevaradlogos.jpg

Te várad – minden, amit a lakberendezés, színek, rendrakás, háztartás alapjairól tudni szeretnél! Valódi Nőként – valószínűleg – olyan lakást, házat szeretnél, ahová te magad, a párod, gyermekeid szívesen jönnek haza, ahol élmény az együttlét a vendégekkel, barátokkal. Alakítsd otthonod a Te várad posztjaival!

Lakásod van vagy otthonod?

Mi is a különbség a kettő között? A lakásod, a házad nem egy steril üvegkalitka, ahova bejársz aludni, tévézni, főzni, hanem pont fordítva: itt élsz és a biztonságot adó hajlékodat hagyod el, mert dolgozni, bevásárolni, kirándulni mész. Nem te szolgálod ki ezt a bizonyos négyzetmétert azzal, hogy folyton takarítod, port törölsz, katonás rendet tartasz, hanem jól érzed magad benne, amikor leheveredsz a kedvenc sarkodba egy könyvvel a kezedben, vagy „bekuckózol” a TV előtt a kedvenc filmeddel. Az otthonod élményeket ad számodra: katarzist olvasás közben, közös filmezést, gyertyafényes fürdőzést a kádban, az alkotás felemelő örömét a dolgozószobádban vagy műhelyedben, egy könnycsepp legördülését, amikor karácsony este a feldíszített fa villogó fényeit bámulod egy pohár borral a kezedben. Az otthon jóval több, mint berendezni a lakásodat. Akkor fogod jól érezni magad benne, ha a stílusa, megjelenése, színei megegyeznek azzal, amit te szeretsz.Ismerd meg önmagad és megtudod, milyen otthonban érzed jól magad!” (Valódi Nő) Erről majd még egy későbbi posztban beszélni fogunk.

Amit te szeretsz…

írtam az előbb. Ennek mi lesz többnyire az eredménye? Nézz körül a házadban, lakásodban: milyen bútorok, berendezési tárgyaid vannak? A szüleidtől kapott régi, elemes narancs-fehér ifjúsági szekrénysorod mellett ott terpeszkedik a pasid örökségeként az antik, mahagóni íróasztal? Vettél egy modern, üvegtetejű, krómozott lábakon álló dohányzóasztalt a nappaliba, de a sarokban ott van a nagymamádtól kapott régi hintaszék az egyetlen rózsaszín plédeddel letakarva? A konyhád végképp káosz: a beépített, panelben megszokott konyhabútoroddal szemben modern, a falhoz erősített bárpultszerű asztalt szereltettél be, fölé tükröt ragasztottál miközben össze-vissza a polcokon a régi szódásüvegek, kikandikál a kedvenc kis piros ütött-kopott zománcozott láboskád, alatta szintén a mamád által hímzett terítővel. Írd meg, nálad mi minden található meg együtt, ami nem illik össze? Mindennek mi az eredménye? Az, hogy a lakásod nem stílusos – ne haragudj meg érte: színek és stílusok teljes kavalkádja, még ha divat is az eklektika mostanában.

Légy a lakásod lakberendezője!

Ha nincs pénzed megfizetni egy lakberendezőt, neked kell ebbe beletanulnod. A Te várad menüpont alatt megvizsgáljuk, mitől lesz egy lakásból igazi, stílusos otthon. Ehhez segítségül hívjuk a lakberendezési magazinokat, lakberendezők tanácsait, megpróbálunk rendet teremteni a lakásodban, harmóniát teremtünk a színek megismerésével, megtanuljuk, mi az a fókuszpont egy lakótérben. Bepillantunk a Feng-Shui rejtelmeibe, térrendezésbe, tér-lélektanba, konkrét példákon keresztül tanácsot kérek térelemzőtől, amit megosztok veled. Ajánlok neked cikket, könyvet, weboldalt és tanfolyamot a témában. Folyamatosan noszogatni foglak, hogy lopd be a művészetet az otthonodba. Ezt megteheted úgy, hogy te magad által is elkészíthető dekorációs ötleteket osztok meg veled, vagy az üres falakra eredeti fotókat, grafikákat, festményeket helyezel el. Erre csak a gazdagoknak van pénze? Ma már eredeti képekről készített művészeti nyomatokkal lényegesen olcsóbban díszítheted színvonalasan a lakóhelyiségeket. Én igenis osztom Köllő Babett nézetét, miszerint „Csillár, festmény és tapéta nélkül nincs WC”. 3:08 percnél találod az ominózus mondatot:

https://www.youtube.com/watch?v=Jij4m9gB8Lo

Jó, ez egy kis túlzás :-) . Útmutatót kapsz, hogy a terekbe milyen hozzád illő színű és stílusú kompozíciókat válassz.

Festmény nélkül csak lakásod van.

Színt, életet varázsolj hajlékodba:

festményt minden otthonba!

/Valódi Nő/

 

Te miről olvasnál szívesen a Te várad menüben? Várom a téma-javaslataidat!

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr7614817070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása