Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Nincsen jó idő vagy rossz idő

 

womanpixabay960_720sz9veglogo.jpg

Te hogy érzed magad? Befolyásolja a kedvedet ha rossz idő van? Vidámabb vagy ha süt a Nap? Tehetsz ellene, hogy ne így legyen! (Kép forrása: Pixabay)

Itt a Dunántúlon már második napja meg lehet fagyni, szürke, borongós minden. A hideg idő, az eső, ez az őrült szél kedvedet szegte? Reggel elindultam a munkába 6 fokban: szégyenszemre a télikabátot vettem elő, annyira fáztam, ahogy kinéztem az ablakon és bámultam, mikor is töri ki a kedvenc fámat a szél a kertben. Bevallom neked, rossz kedvem lett. Aztán Fejér megye határát átlépve egyre tisztult az idő. Pest megyében előbukkantak az első napsugarak is. A fővárosban hétágra sütött a Nap (21 fok), az irodából kitekintgetve egyre csak a kertben található, szökőkútban fekvő nőszoborra tévedt a tekintetem. Arra gondoltam, hogy ott kint a napsütésben, a kút szélén üldögélve, a víz csobogását hallgatva boldog lennék. Miért is van, hogy ha napfényes idő van, jó a kedvünk, ha esik, akkor pedig rossz? Aztán délután hazaérve, ezt a posztot írva, megakadt a szemem az íróasztalom felett elhelyezett, mágnes táblára kitett virágos hűtőmágnesen. Az áll rajta, miszerint

a boldogság bennünk van. A jövőben törekedj rá, hogy nem minősíted, milyen idő van. Ne légy szomorú, ha esik az eső és ne csak akkor légy vidám, ha süt a Nap. Hiszen a boldogság belőlünk fakad. Hallgasd csak az esőt!

Mi lenne, ha te is így sétálnál majd egy nyári eső alkalmával, mint ez a lány teszi?

Te próbáltad már? Írd meg nyugodtan!

Ha szakad, hallgasd az eső csobogását, ha süvít, fejtsd meg a szél susogását, ha pedig süt, fürödj meg a napfényben.

Te mivel szoktad jobb kedvre deríteni magad az esős, szeles időben?

Ha nincs ötleted, hallgasd meg ezt a régi zenét, hátha jobb kedvre derít!

 

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

























































































































































































































































































 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr10014826976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása