Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Készíts trendi adventi koszorút 2021-ben!

0nyitokoszorulogo.jpg

Figyelem, vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún! Nézd meg, mi a divat idén! Még sehol sem tartasz? Íme, egy gyors verzió, a leírás alapján akár fél óra alatt is elkészítheted.

Alapból talán a fenyőágakból összedrótozott koszorú és a négy darab gyertya jut az eszedbe. Ez azért ma már kicsit „fapados”-nak számít. Ennek ellenére, hogy ha a célod az egyszerűség, akkor ennyivel is boldog lehetsz. Az is igaz, hogy az örök adu piros, zöld,
1ezustlogok.jpg

arany vagy ezüst színvilággal biztos, hogy nem fogsz mellé. A hosszú, keskeny gyertyák az ünnepi dekorációdat még ünnepélyesebbé teszik.

Ha viszont szeretnéd a divatot követni ezen a téren is, akkor az alábbiak alapján változtass!

2021-es trendkörkép.

  • A fenyőfa helyett a koszorú az idei karácsony sztárja! 

2adventikoszoru_trend.jpg

Már a belépés előtt, a kapura vagy a bejárati ajtóra választhatsz valami méretében monumentálisat. Bármilyet is választasz, azt fogja mesélni rólad, hogy milyen ember is él ott.  Vagy be is költöztetheted ezt a felejthetetlen látványt az étkeződ vagy a nappalid falára, ahova majd a vendégeket várod.
3szarvasfalogok.jpg

Örök trend a szarvas, illetve a fenyőfák imitációja. Ha a képen látható bármelyiket elhelyezed a bejáratnál vagy a nappalidban, tuti örökre beég a vendégeid retinájába a kedves látvány, ráadásul mindegyik környezetkímélő, természetes fából készült.

  • Légy ökotudatos: készítsd a koszorúdat szárított virágokból! Tépd le róluk a porfogó bélyeget, mert most újra trendi a használatuk.

4adventikoszoru_trend.jpg

Alapnak használhatsz tollas füveket, vegyítheted piros csipkebogyóval, színes szalmavirággal, nagyon ünnepélyes, ha szárított hortenziafejeket használsz, ha pedig illatot is szeretnél a kompozíciódba csempészni, köss bele levendulát, aminek lila színe az ünnephez is passzol.

Előnye, hogy nem hervad el a melegben. Ha pedig már nem akarod újra felhasználni a koszorút, a komposztba is landoltathatod.

  • Csempéssz újrahasznosított elemeket a koszorúdba! 

5cserepeslogok.jpg

Használj fatörzs-szeletet alapnak, a gyertyák alá már nem használt, kisebb – akár átfestett – cserepeidet rakhatod, díszítésként mohákat, zuzmókat, kisebb agancsot ragassz.
6konzervlogok.jpg

Nézd csak! Blanka itt konzervdobozokat festett át úgy, hogy antik hatásuk legyen, és ezeken mohaágyba helyezte a barna gyertyákat.

  • Mindegy, csak ne a hagyományos elrendezést válaszd! Ez vonatkozik a koszorúd alakjára, a gyertyák elhelyezésére és a választott díszekre egyaránt!

7egyeneslogok.jpg

Nem kell, hogy kör alakú legyen. Blanka egy egyenesen egymás mellé és egymásra helyezett ágdarabokból álló, fehér vesszőhasábot tett alapnak. A szárazvirág és termések mellé, a fenntarthatóság jegyében az üde kékeszöld árnyalatot eukaliptusz ágakkal csempészte a kompozícióba. A fehér gyertyák illenek az alap koptatott fehér színéhez.

  • Az idén a szőrös koszorúalap a trendi!

8muszormelogok.jpg

Széles a választék: a fehértől a róka szőrét utánzóig, mindenféle műszőrme alapot kapsz most, ezek többnyire világos, jeges, pasztell árnyalatokban a legmenőbbek. Sötétebb színben, festett zsákvászonnal vagy jutazsákkal borított alapot is beszerezhetsz. De idén hódítanak a kötött, horgolt változatok is.

  • Használj figurákat a díszítéshez!

9szarvaslogok.jpg

A legnépszerűbb a szarvas és az őz, de hódít a jegesmedve, az egér, az örök klasszikus angyalka, mackó, Mikulás, diótörő figurák mellett. A fenyőfát le ne felejtsd!

  • Színben a pasztell rózsaszín, a baba-kék, a jeges zöld és a fehér tarol!

10rozsaszinlogok.jpg

A gyertyák színét a hasonló színű gömbök erősítik fel. Ha még töményebben szeretnéd az árnyalatot képviselni, akkor a gyertya színével megegyező színű alapot válassz!

  • Válaszd az aszimmetrikus, vad, laza kompozíciót!

11asszimetrikuslogok.jpg Ezen a falra fellógatott fehér műszőrme koszorún a fellógatással ellentétes póluson lettek a díszítő elemek, egy csomóban elhelyezve. Te eltolhatod valahova egy képzeletbeli óra 7-8 vagy 4-5 óra tájékára is.
12adventikoszoru_trend.jpg

 A kávéval borított koszorún egy csomóban vannak elhelyezve a gyertyák, növelheted az asszimetriát, ha a szalagdíszt valahova a közelükbe teszed, persze úgy, hogy ne gyulladjon meg. A piros masnit az óra 3-asának magasságában helyezték el, de teheted nyugodtan a 10-11, vagy 1-2 óra közé. A harmadik fotó jól példázza a tipikus aszimmetrikus elrendezést. Nézd, az utolsó képen pedig milyen vad és laza az elrendezés!

Ha bármelyik dekoráció megtetszett a telefonszámmal ellátott képek közül, rendeld meg Blankánál, csomagban elküldi neked, vagy írj üzenetet a Blanzs Műhelye oldalon: https://www.facebook.com/Blanzs-Műhelye-186892272129916/ . Neked melyik koszorú tetszik?

Na, dobjuk össze gyorsan az adventi koszorúd!

  1. Válassz koszorúalapot!

13alapoklogok.jpg

Ha környezettudatos szeretnél lenni, megfelelő választás a bármilyen ágból, rőzséből, indából, falapocskákból, szalmából, háncsból, gyékényből készült változat. Én Réka kézműves boltjában egy szőlővesszőből készültet választottam, ami már eleve le volt fehérre festve, így a festés idejét te is meg tudod spórolni.

14szormeklogok.jpg Amennyiben te szeretnéd magad bevonni az alapodat például szőrmével, ehhez polisztirolból készültet válassz, amire vagy rá tudod ragasztani a műszörmét, vagy ha jövőre újra fel szeretnéd használni az alapot, akkor gombostűkkel tudod rögzíteni a bevonó anyagot.

A gyertyákat nem csak koszorúalapra ültetheted, hanem bármilyen szép dísztálon, fém kereteken, metálos tálcákon, festett üvegekben és kelyhekben, rusztikus edényekben, fából szeletelt korongokon, vagy ezüstre, aranyra fújt konyhai sütőformákban pl. kuglófsütő, fa fiókokban stb. is elhelyezheted.

14ezustlogok.jpg

A koszorúalapodat – ha világos, akkor egy sötétebb, vagy metál színnel, ha sötét, akkor értelemszerűen fehérrel vagy egy világosabb színnel – közepes ecsettel, foltokban átpamacsolhatod a rusztikus, koptatott hatás eléréséhez. Ehhez önts ki egy kicsit a festékből az asztalra terített csomagolópapírra, vagy újságra, és onnan vegyél fel mindig egy kicsit az ecseteddel. Én Pentart Dekor Metal Matte Antracitot tettem alulra, és a tetejére világosabb ezüst, Cadence Metalic HM-804 Gumus Silver festéket kentem.

  1. Vegyél 4 db gyertyatüskét!

15gyertyatuskeklakklogok.jpg

Mivel pont nem volt se fehér, se ezüst, ezért az aranyszínű tüskéket fehér, PintyPlus Home vizes bázisú festék spray-vel lefújtuk. Ha ilyen problémád van, nikecell darabba szúrd bele őket, hogy a tetejüket mindenhol érje a szín.

  1. Vegyél 4 db gyertyát!

16ezustozeslogok.jpg

A fehér gyertyákat Cadence Shake Gilt glitteres szemcsés, ezüst sprayvel – kis szivacsdarabot (mosogatószivacsból levághatod) belemártogatva, a papírra kiöntött festékbe – foltosra nyomkodtam. A fehér gyertyatüskék is kaptak ilyen kezelést. Ha te kapsz megfelelő színű gyertyát és tüskéket, ezt a lépést kihagyhatod.

17beszuraslogok.jpg4. Szúrd a gyertyatüskéket a koszorúba!

Ha nem rögzülnek stabilan, ragasztópisztollyal nyomj egy kis ragasztót alájuk. Én itt a 3+1-es elhelyezést választottam. Teheted őket egy csoportba, vagy a klasszikus, négyszög csúcsaiba is rakhatod.

  1. A gyertyákat szúrd fel a gyertyatüskékre!

18drotozaslogok.jpg

Ha nagyon precízen, középre szeretnéd, hogy kerüljenek a gyertyák, akkor előbb egy vékony, de erős dróttal – akár meg is melegítheted –, előbb szúrd elő a tüskék helyét.

  1. Helyezd el a megvásárolt díszítő elemeket a koszorún!

Még ne ragaszd be őket, csak tedd fel és próbálgass több változatot is, hogyan néznek ki jobban. 19koszorulogok.jpg

Szerintem a csoportos elhelyezés szebb, de van, aki a szórt dekorációt preferálja. Ez egyéni ízlés dolga. Díszítés: a pici toboz, az száraz meridiánum, a másik gyertya mellett pedig száraz cédrus rózsafejet ragasztottam. A szarvas lábánál kócos moha van, amit utólag szintén beecseteltem fehérre. Az áfonyák alá izlandi moha került. Nekem nagyon tetszett a száraz, fehér gyapot, de Réka lebeszélt róla :-(  . A koszorún szétszórva, ezüst metál dekor golyókat raktam még fel.

Neked hogy tetszik az összhatás? Ha okés, akkor neki állhatsz ragasztópisztollyal mindent felragasztani.

Hasznos volt a cikk? Amennyiben szívesen készítenél egy koszorút, a képeken látható alapokat, dekorációs elemeket, festékeket, ecseteket Réka szívesen elküldi csomagban neked. Telefonálj, vagy írj üzenetet A Kézműves bolt oldalon: https://www.facebook.com/akezmuves.bolt/ . Ha elkészítetted, fotózd le, hogy milyen koszorúd lett, a képeket töltsd fel a Valódi Nő Facebook oldalára, vagy a Valódi Nő csoportba!

Ha szeretnéd, hogy kommented bekerüljön a Valódi Nő kézikönyvbe, csatlakozz a Valódi Nő Facebook csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/427112458156085/?source_id=654622728041634

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr4716764266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása