Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Milyen körmöt válassz az ünnepekre, amit a pasik is kedvelnek?

0pexels_fogadalomlogo.jpg30-31-én irány a műkörmös: újévi kívánságodat vagy fogadalmadat az új esztendőre, akár a körmeiden is megjelenítheted. Mi nők, tündökölni szeretnénk minden áron. Trendik legyünk inkább vagy önazonosak? Milyen stílust válasszunk? Hosszú legyen a körmünk vagy rövid? Megannyi kérdés, melyekre most megtudhatod a választ (Kép: Pexels).

- Igaz elmúlt a karácsony, de jövőre újra eljön, és előttünk a szilveszter… hogyan ápoljuk a körmeinket ebben az időszakban? A kérdésre Kriszti, a műkörömépítő fogja megadni nekünk a választ.

- Érdemes a haj, illetve bőrtípusunkból kiindulni. Akinek a haja, a bőre száraz, annak valószínűleg a körme is az. Továbbá az ünnepek előtti, alatti takarítás, a sok mosogatás, mosás során használt vegyszerek, a mosogatószerek és mosószerek erősen zsíroldóak. A körömnek is van egy zsíros rétege, de ha ezt leoldjuk, akkor a körmünk szálkás lesz, lemezesen törik, vagy hosszanti irányban behasad. Az életkor előrehaladtával, a hormonális változásokkal ez még fokozottabban jelentkezhet.

- Mit tehetünk ezek megelőzése vagy kezelése érdekében?

- A szakember rendszeresen használ körömápoló olajat, ezt otthonra is meglehet venni. Aki ezt nem akarja megvenni, az nyugodtan használhat napraforgó- vagy olívaolajat, azzal minimálisan bedörzsölheti a körömágy bőrét ill. a köröm felületét. A lakkozást viszont nekik nem javaslom, mivel az tovább szárítja a körmöket.

- Mire fókuszáljunk, milyen körmöt kérjünk, festessünk az ünnepekre?

- A tél, az ünnepek, a szilveszter mindig a csillogásról szól. Tavaly inkább a fémes dolgok domináltak,

1pexels_csillam886x1024logo.jpgaz idén a nagyon csillogóak lesznek a trendik. (Kép: Pexels)

2rosegoldandchromeflickrlogo.jpg

Aki a pasztell, egyszerűbb színeket szereti, egy kis ezüsttel, rose gold-dal meg lehet jeleníteni a csillogást, még ha nem is kedveli valaki. Ennyivel is elegánssá, ünnepélyessé lehet a körmöt varázsolni. Igaz, a fenti képen kicsit sok az arany - elég, ha csak a gyűrűsujjra tesszük, vagy csak egy csíkot húzunk vele a köröm közepére hosszában, vagy átlósan. (Kép: Flickr)

3greenwikimediacommons.jpg Szoktak hozni koktélruhát, megnézzük, hogy milyen a szín, a minta, és akkor valami hasonlót választunk, hogy a kettő passzoljon egymással. Ez például egy fenyőzöld, smaragdzöld ruhához jól passzolna. (Kép: Wikimedia Commons)

4kameleonwikimediacommons1600x1189logo.jpg

Nézd ezt az úgynevezett kaméleon, színjátszó lakkot! Egy bordó, lila, kék, zöld ruhához egyaránt kitűnő választás lehet. (Kép: Wikimedia Commons)

Nem gondolom, hogy mindenkinek az aktuális divatot kéne követnie, mert az nem mindenkinek áll jól. Én inkább azt gondolom, hogy harmonizáljon önmagával. Ha valakinek egy szolíd, szerény, „egyszerű” stílusa van, és ha bejön a hosszú, hegyes köröm, nem gondolom, hogy azt kéne csináltatnia. Nem fogja jól érezni magát, abszolút nem fog tudni azonosulni vele.

5piroslogo.jpg Mindig vannak aktuálisan vezető színek: karácsonykor a piros (Kép: Pxfuel),

6pexelscsillog1024x932logo.jpg

a csillogó (Kép: Pexels) habár ez egy kicsit sok a csillogásból, 7bordoflickrlogo.jpg

a bordó (Kép: Flickr),

8kekglitterflickr.jpg

a kék (Kép: Flickr),

9whitepxfuellogo.jpg a fehér csillámok (Kép: Pxfuel), igaz ez egy gyöngyházfehér lakk, de a középső és a gyűrűsujjra húzott hosszanti csillámcsík nagyon ünnepivé teszi, továbbá az ezüst,

10aranywikimediacommons1024x768logo.jpg

az arany (Kép: Wikimedia Commons) igaz, itt csak a gyűrűsujjon van, de ennyi szerintem bőven elég.

Hogy mi a divat? Szerintem az, ami neked jól áll, jól érzed magad benne és tudod hordani. Különösen a fiataloknak javaslom, akik kérik az ilyen meg olyan körmöt, meg a legújabb színt, csaponganak a stílusok között: legyen inkább egyéniséged, stílusod, ami a tiéd, amivel önbizalmad van, és ha te jól érzed magad azzal, amit viselsz, akkor te divatos vagy.

- Egy a femcafe-ra felrakott cikk szerint az ünnepekre a „penészes”-nek elnevezett köröm lesz a divat. Ez alapjában egy szőrmés borítás a körmökön, penészes zöld vagy szürke színekben. Mit szólsz hozzá?

- Én már láttam hajjal borított körmöt is. Én polgárpukkasztásnak tartom ezt leginkább, szerintem az ilyen dolgok, nem lesznek trendek soha.

- Milyen különleges díszítést kérhetünk a körmeinkre?

- Például akvarellfestést. Ez egy speciális vízbázisú díszítő technika, speciális ecsetet és festéket igényel. A különlegessége, hogy nagyon látványos, légies, könnyű, áttetsző (elsősorban igaz virágok festésére használt) technika, de az ünnepek közeledtével karácsonyi gömböket, fenyőfa sziluettet, szalagokat, hópelyheket, jégvirágokat, egyéb díszítéseket festhetünk a körömre. Kevesen csinálják, én itt a városban nem ismerek mást, aki csinál ilyet.

11matricaflickrlogo.jpg Ezen a képen a sziluettek matricával készültek (Kép: Flickr). 12akrilszarvasflickrlogo.jpg

Ezek a szarvasfejek pedig akrilfestéssel (Kép: Flickr).

13hopelyhekflickrlogo.jpg

A kék hópelyhek közepére Swarovski kristályt tettek (Kép: Flickr).

14tuzijatekflickrlogo.jpg

Szilveszterre kérhetünk évszám vagy tűzijáték díszítéseket is (Kép: Flickr).

- Ha szeretnénk a férfiaknak tetszeni, akkor milyen színt és körömhosszt válasszunk?

- A férfiaknak a legtöbbször a rövid vörös, bordó köröm tetszik, 15franciafelholdmanikurpeakpxlogo.jpg

 illetve a francia. A képen egy ilyet látsz, félhold manikűrrel kombinálva (Kép: Peakpx).

A hosszú köröm abszolút nem tetszik nekik. A természetes formájú körmök tetszenek, nem ezek a hosszú, hegyesek. A szögletes formák kb. fele-fele arányban tetszenek nekik. 16pexels_sok1024x768logo.jpg

A nagyon csillogó, agyondíszítettek abszolút nem (Kép: Pexels).

Nekem az a véleményem, hogy három színnél többet ne alkalmazzunk. Van akinek a tizennyolc szín is kevés, meg az erdőt, rétet, kispatakot, toronyórát, mindent fessünk rá… Hát, nem ízléses. Ezt 3-4 hétig viselni sok.

17krisztilogo.jpg Én úgy gondolom, legyen egyszerűbb, és 1-1 ujjon egy-egy díszítés, Swarovski kristállyal, 3D-s díszítéssel vagy bármivel fel lehet dobni, rengeteg díszítő anyagunk van, de nem szabad túlzásba vinni. Én a visszafogott, letisztult dolgokat szeretem. Ez például Kriszti munkája: egy francia manikűr egy kis extrával. Ugye mennyit dob rajta?  Mindent fel lehet hozzá venni, nem lesz probléma, ha az ember kap egy váratlan vacsorameghívást, koktélruhában kell menni, és éppen csiri-csáré körmei vannak :-) .

18classicbluelogo.jpg 2020 trend színe a Pantone színskála szerint a Classic Blue lesz, így kékben bárhol, bármikor bátran tündökölhetsz (Képek: Wikimedia Commons és Flickr).

Azt hiszem általánosságban leszögezhetjük, hogy az örök divatnak nevezhető vörös, a francia és a

19nudeflickrlogo.jpg nude színekkel (Kép: Flickr) biztosra mehetünk, hogy soha nem fogunk mellé, bármilyen alkalomra is megyünk. Ezeket pedig könnyen ünnepélyessé tehetjük egy pici díszítéssel, csillámmal. Ne felejtsd, hogy a kevesebb néha több!

20lipspexels1280x718logo.jpg Ha a sminked, és körmeid harmonizálnak (Kép: Pexels) egymással, az nagyon szép, egységes benyomást kelt rólad.

Valamint, amivel jól érezzük magunkat, az adja a legnagyobb önbizalmat. Ha van kedved, fényképezd le és tedd fel az ünnepekre készített körmeidet! Azt is írd meg, hogy a pasidnak tetszett-e, ill. kikéred-e a véleményét?

Ha szeretnéd, hogy kommented bekerüljön a Valódi Nő kézikönyvbe, csatlakozz a Valódi Nő Facebook csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/427112458156085/?source_id=654622728041634

Teljesítsd be női küldetésed!

Ha tetszett a bejegyzés, légy szíves oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Továbbiakért kövesd a Valódi Nő blog Facebook oldalát!

www.facebook.com/valodinoblog

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr1915369234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása