Teljesítsd be női küldetésed!

Valódi Nő
Készítsd el Motivációs tábládat saját kezűleg! - DIY

motivtablamontazslogo.jpg

Az előző, Válassz motivációs idézetet az évre! című poszt http://valodino.blog.hu/2018/02/28/valassz_motivacios_idezetet_az_evre , remélem meggyőzött téged egy ilyen bölcsesség mottóul választásának fontosságáról. Milyen idézetet választottál? Küldd el! Ha úgy döntöttél, hogy kreatív módon te szeretnéd a két kezeddel elkészíteni a Motivációs tábládat, kövesd az alábbi lépéseket! Ha kérdésed van, írj kommentben bátran!

Anyagszükséglet: 40x60 cm-es feszített festővászon, kinyomtatott idézet, grafit ceruza, vonalzó, csipkemintás, régi írás vagy figurális műanyag sablonok választásod szerint. Dekor Paint Soft festék a Pentarttól fehér és indigó (vagy a neked tetsző) árnyalatban. CADENCE 137 Platina festék. Vastag, hosszabb szőrű, íves sörte ecset, vékony 0-s ecset a szöveg kifestéséhez. Fekete indigó.

Így készítsd el:

  1. Nyomtasd ki az idézeted. 1idezetlogos1000x701.jpg Attól függően, hogy mekkora, egy A/4 vagy A/3 lapra. Elég, ha csak a betűk kontúrja fekete! Az én motivációs szavaim a következők: A REND ÉVE 2018 MEGCSINÁLOM egymás alatt elhelyezve. Simán Wordben, a WordArt által felkínált első stílusban, Arial Black 36-os betűmérettel gépeltem be. Mivel régies hatásúra tervezem a képet, azzal ellentétes, modern betűformát választottam. Régies kézíráshoz nagyon szép az Edwardian Script MI, a French Script MI, próbálgasd a betűtípusokat kedvedre!   A/4-es lapra kinyomtatva így néz ki: 
  2. Rajzold fel a segédvonalakat, ha szükséges, a fektetve 2rajzlogos1000x568.jpgmagad elé helyezett vászonra. Én a hosszabbik 60 cm-es oldalt 1/3-2/3 határán értelemszerűen egy 20 és egy 40 cm-es részre osztottam. Ide egy széles, 2cm-es csíkot fogok festeni. Első alkalommal választhatsz nem osztott hátteret is a képedhez.
  3. Válaszd ki az alapmintád: csipke, régies írás sablon, figura (pl. légballon, szitakötő, pillangó stb.) sablonok. Ezeket előre meg kell vásárolnod egy hobbi vagy kézműves boltban.
  4. Vidd fel az alapszíneket. A képem bal oldala3szalaglogos1000x562.jpg (20cm-es rész) fehér marad: kend át Dekor Paint Soft fehér festékkel, a Pentarttól, a vászon oldalszéleiről se feledkezz meg! Ez bármilyen felületre használható, nagy fedőképességű, vizes bázisú, gyorsan száradó, matt festék, finom, pasztell árnyalatokban. Innen kimértem a 2cm-t a csíknak és, hogy ne kenjem össze ezt a részt, a 22cm-hez egy maszkolószalag csíkot ragasztok fel, melynek a fő tulajdonsága, hogy a felületről úgy visszaszedhető, hogy nem szedi le a festéket a felületről. A maradék jobb oldali (38cm), nagy felületet az előbbi festék Indigó árnyalatával festem át. A száradást hajszárítózással gyorsíthatod.
  5. Fesd ki az elválasztó csíkot. Én CADENCE 137 Platina 4csiklogos1000x568.jpgfestéket választottam. Nagy a fedőképessége, egy rétegben is takar, magas csillámtartalmú. Két oldalról persze ragassz ismét maszkolószalagot, hogy szép egyenes legyen a csíkod.
  6. Stencilezéssel fesd fel a mintát a kép keskenyebbik, fehér részére, a műanyag sablonjaid segítségével. Én szintén az indigó árnyalatot és régi írást választottam. Stencilezés: más néven sablonfestés, amikor a kívánt mintát egy műanyag sablon/stencil segítségével festjük rá a felületre.5irasoralogos1000x567.jpg Ha félsz, hogy elmozdul a sablonod, akkor egy darab maszkolószalaggal rögzítsd a vászonra. A lényeg, hogy száraz, kemény szőrű ecsettel vegyél fel egy kevés festéket, amit műanyag dobozfedélen vagy csomagolópapír darabon körkörösen kenjél szét, hogy nagyon kevés festék maradjon az ecsetben! Ha sok a festék, akkor könnyen a sablon alá folyik és annyi a munkádnak! Inkább többször, körkörös, vagy ütögető mozdulatokkal vidd fel a színt a sablon mintanyílásaiba. Úgy belejöttem, hogy az írás fölé még egy órát is festettem platina árnyalattal.

     

  7. Fehér színnel, a fent említett száraz ecset technikával,6koptataslogos1000x573.jpg leheletszerűen, nagy, széltől-szélig tartó mozdulatokkal, függőleges irányban kend át az indigószínű részt. Ezáltal régies, koptatott hatást érsz el és az esetleges festési hibáidat is eltünteti. Ha megszáradt, stencilezéssel vidd fel a mintát a területre. Ehhez előbb mérd ki a szöveged helyét! Én alul és felül 10cm-t hagytam a mintakeretnek, ide stencileztem az apró mintákat.
  8. Fekete indigó segítségével vidd fel a szöveget a szabadon7szoveglogos1000x565.jpg maradt indigószínű részre. Ehhez mérd ki pontosan a szöveged helyét vonalzóval. A legfontosabb, hogy ne legyen ferde, és középre kerüljön! A bal és jobb oldali széleken 5-5 cm-t hagytam az M betűtől ill. a felkiáltójeltől mérve. Ha kimérted pontosan, a beállított A/4 minta alá csúsztasd be az indigót úgy, hogy a festékes fele lefelé mutasson. Mindenképpen fekete, karbonos vagyis szenes indigót használj, mert a lila indigó nagyon erősen fog! Továbbá fontos, hogy rögzítsd a papírt egy darab maszkolószalaggal mind a négy oldalán, hogy el ne mozduljon! Lehetőleg tollal írd át a betűk körvonalait, így követni tudod, hogy hol tartasz, nehogy kimaradjon valami.
  9. Fesd ki a betűket. Talán a legnehezebb rész. 0-s, vékony ecsettel, a platina festékkel dolgozz ügyelve, hogy az indigós betűszéleket pont fedje a festék. Íme a végeredmény: 8keszlogos1000x617.jpg

Hogy tetszik? Írd meg! Fényképezd le a tiédet és küldd el nekünk! Írd meg, hogy nehéz volt-e? Azt is, hogy te miben változtattál?! Ha van jó tanácsod, szívesen fogadjuk! Fényképezd le, hogy hova helyezted ki a lakásban a Motivációs tábládat! Mit alkossunk legközelebb? További ötletért keresd meg A Kézműves Bolt Facebook oldalát!

https://www.facebook.com/akezmuves.bolt/ 

 Teljesítsd be női küldetésed!

A bejegyzés trackback címe:

https://valodino.blog.hu/api/trackback/id/tr8413707912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása